Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huissleutel kwijt? Print even een nieuwe bij de buurtsuper

Dat is tenminste het idee van de KeyMe machines die in Amerika bij diverse 7/11 supermarkten geïnstalleerd zijn. Na vaststelling dat jij voor de machine staat, maakt de machine ‘even’ een extra sleutel voor je.

Wil je in Nederland een sleutel bij laten maken, dan heb je het origineel nodig. Bij de Key Me is dat niet langer verplicht. Als je al geregistreerd bent op de machine tenminste. Bij jouw registratie, laat je de originele sleutel namelijk in 3D scannen. Deze wordt dan opgeslagen in de cloud waardoor hij bij iedere KeyMe machine te printen is.

De KeyMe vraagt ook om een vingerafdruk om zeker te weten dat de eigenaar van de sleutel voor de machine staat. Als extra beveiliging ontvang je een e-mail op je smartphone om ook nog eens te bevestigen dat je echt voor de machine staat en opdracht tot een ‘printje’ geeft. Hoewel het afgeven van een vingerafdruk en e-mail adres heftig klinkt, is het niet zo dat KeyMe adresgegevens opslaat. Deze zijn namelijk meteen aan de vormen van sleutels te koppelen en zou de KeyMe database wel erg interessant maken voor hackers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.