Zoals al enkele jaren is het speltype Fifa Ultimate team razend populair, dagelijks worden er zo’n 3,4 miljoen potjes gespeeld. Reden dus voor EA om wederom dit speltype nog meer te verfijnen.

Maar wat gaat er zoal veranderen? Dit hebben we even kort op een rijtje gezet.

Verbeterd teamgeestsysteem — Met de nieuwe FUT-teamgeeststijlen kun je de speelstijl van je team helemaal aan je eigen wensen aanpassen. FUT-teamgeeststijlen en loyaliteit komen in de plaats voor opstelling en moreel en dit maakt elk team en elke speler uniek. Er zijn allerlei verschillende FUT-teamgeeststijlen voor doelmannen, verdedigers, middenvelders en aanvallers, en elke stijl heeft invloed op verschillende spelerseigenschappen. Daardoor voelt elke individuele speelstijl uniek en anders aan. Net als in de echte voetbalwereld, zijn de keuzes die je maakt voor de FUT-teamgeeststijl bepalend voor de prestaties van je team. Door de ideale chemie binnen je team te creëren, haal je het beste uit je spelers. Als je bijvoorbeeld het scorend vermogen van Lionel Messi wilt verhogen, kun je ervoor kiezen om een aanvallende teamgeeststijl op hem toe te passen, wat zijn aanvallende eigenschappen een boost geeft.

FUT14_Xbox360_PS3_PC_Fullback_Press_Chem_View_WM

Online wedstrijden voor één speler — De meest gewilde functie van de community keert terug. Spelers kunnen hun talenten online testen in wedstrijden voor één speler tegen hun rivalen.

Uitgebreid speltype Seizoenen — Speel online of offline in het speltype Seizoenen, compleet met 10 divisies met promotie, degradatie en felbegeerde titels. Verdien genoeg punten om te promoveren, degradatie te ontlopen, divisietitels te winnen of je te kwalificeren voor bekertoernooien.  Verdien beloningen zoals munten, items en spelers. Plus nieuwe historische Seizoensstatistieken waarin je je resultaten kunt bijhouden.

Nieuwe opties voor de Transfermarkt om te zoeken en te vergelijken — Een nieuw gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk zoekvenster waarin je op naam op de transfermarkt kunt zoeken en verschillende spelers met elkaar kunt vergelijken.

Loyaliteit van spelers — Loyale spelers geven je ploeg een teamgeest-boost. Spelers die uit pakketten afkomstig zijn, hebben een teamgeest-boost voor loyaliteit. Spelers die afkomstig zijn uit de transfermarkt hebben die loyaliteit niet en moeten eerst 10 wedstrijden spelen voordat hun loyaliteit wordt ontgrendeld.

Nieuwe opties voor teamaanpassingen — Voor de eerste keer in FIFA Ultimate Team kun je de rugnummers en trapspecialisten rechtstreeks vanuit je teamscherm aanpassen.

FIFA14_Xbox360_trap_ball_play_WM

Zoals je leest is het allemaal nog wat meer verfijnd, het zoeken naar spelers wordt makkelijker wat erg welkom is omdat je voorheen daar nog wel eens problemen mee had. De verschillende eigenschappen van bepaalde spelers op bepaalde posities is een erg leuke feature om nog tactischer om te gaan met je opstelling, het gaat dus verder dan alleen opstelling en moraal.

De conclusie die we dus kunnen trekken is dat het allemaal nog beter en meer is dan voorheen. Ik ben altijd een groot fan geweest van FUT en gezien de bijkomende veranderingen zal dit ook dit jaar weer zo zijn met Fifa 14!

*Update* 24-07-2013

Zoals bekend is komen de next-gen consoles er dit jaar ook aan, niet lang nadat Fifa 14 in de schappen ligt. Wanneer je dus je versie voor de huidige consoles hebt gehaald zul je de game ook voor de next-gen moeten halen. Om je enigszins tegemoet te komen heeft EA besloten om al je FUT gegevens, als je dit wilt, over te zetten naar de next gen versie. Je behoudt dus je coins, al je kaarten en ook je progress in seizoenen zal meegaan.

Kortom, je kunt dus zo goed als maar kan doorspelen op de next-gen versie zonder er veel van te merken. Dit geldt alleen van de Xbox360 naar de Xbox One en van de PS 3 naar de PS 4. Crosswise werkt het dus niet, maar toch erg goed gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.