Enkele maanden geleden keken we naar de AS-602T media-NAS van Asustor. Die draaide toen nog met Boxee als mediaplayer. Met de 3-serie gooit Asustor het roer om. Net als QNAP kiest Asustor voor XBMC (via HDMI, 1080p) en voegt Asustor ook nog eens een afstandsbediening toe. Handig!

De 3-serie van Asustor is meer gericht op de thuisgebruiker dan de 6-Serie die we eerder bekeken. Dit zien we terug in de hardware van Asustor en de prijs die Asustor voor de 3-serie gaat vragen. Die ligt namelijk een stuk lager.

Qua specs zit de prijsreductie vooral in de CPU die Asustor in de 3-serie legt. Dat is namelijk geen dual-core 2,13GHz Intel Atom meer, maar een dual-core 1.6Ghz Intel Atom. Een opvallende stap gezien concurrenten voor langzamere systemen gebruik maken van goedkopere Marvell processors.

Asustor AS-304T Back

Dit heeft een groot voordeel. Hoewel het systeem standaard over 1GB RAM beschikt, kun je hier zelf nog wat extra werkgeheugen bijprikken. Je zit dus niet vast aan de 1GB RAM die je krijgt.

Ook de 3-Serie verschijnt in een aantal varianten. In dit geval in een 2-bay en 4-bay model. Net afhankelijk van hoeveel harddrives je in de NAS gaat laden.

De nieuwe 3-Serie krijgt ook een nieuwe versie van ADM, Asustor’s firmware, mee. Nieuw in ADM 2.0 is onder anderen Searchlight, een handige lokale zoekmachine. Daarnaast zijn er nieuwe back-up mogelijkheden. In totaal zijn er 95 apps die je op de 3-Series kunt installeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.