3D Printers blijken gif uit te stoten

We weten al dat je kunt sterven aan een wapen dat uit een 3D printer komt, maar er blijkt nog een gevaar. Een echte sluipmoordenaar. Het Illinois Institute of Technology heeft namelijk ontdekt dat verschillende 3D printers giftige stoffen uitstoten.

Het gaat om giftige nanodeeltjes die bij het printen in de lucht terechtkomen. Hoeveel er in de lucht komt en hoe giftig deze zijn hangt van de printer en de grondstof af. De laatste metingen waren echter toch al zorgwekkend voor de onderzoekers.

De plastic deeltjes blijven na het printen lang in de lucht hangen en kunnen op die manier worden ingeademd. De deeltjes zijn klein genoeg om via de longen in jouw bloedbanen te komen en zich zo overal in jouw lichaam te verspreiden.

3D printers zijn niet de enige printers die gevaarlijke stoffen verspreiden. Ook van laserprinters is al langer bekend dat het niet heel gezond is om ze naast je te hebben staan. Zet dus op zijn minst even het raam open wanneer je gaat printen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram