Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP-Link komt met de eerste 600Mb/s powerline adapters

TP-Link heeft vandaag de eerste in een lijn AV600 powerline adapters aangekondigd. De nieuwe adapters behalen een snelheid van 600Mb/s wat ze zeer interessant maakt voor multimediagebruik.

De TP-LINK AV600 gigabit Powerline adapter TL-PA6010, zoals de adapters heten, zijn niet alleen in staat om deze hoge snelheden te halen. De maximale afstand waarover ze bruikbaar blijven (maar dan zullen de verbindingen heel wat langzamer zijn) is 300 meter.

Via het QoS-protocol is het bovendien mogelijk om bepaald gebruik voorrang te geven. Denk daarbij aan games en streams. Ook bevatten deze nieuwe powerline adapters een spaarstand waarbij de adapters 80% minder energie gebruiken wanneer ze niet worden gebruikt.

Gelijktijdig met deze nieuwe generatie powerline adapters, komt TP-Link ook met twee nieuwe Wireless N powerline extenders. In tegenstelling tot reguliere WiFi extenders gebruiken deze de powerline als onderlinge verbinding. Ze hoeven dus niet binnen elkaars bereik te zijn om goed te kunnen functioneren. Dit zijn de TL-WPA2220 en TL-WPA4220.

Beschikbaarheid

De adviesprijs voor de TL-PA6010KIT en TL-WPA4220KIT is €79,90. De TL-WPA2220KIT krijgt als adviesprijs €69,90. Beide kits liggen nu in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.