Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony’s Duo geeft een verfrissende blik op hybride ultrabooks

Qua smartphones liet Sony met de Xperia Z en Tablet Z al zien dat het ook anders kan. Met de nieuwste Vaio Duo13 laat Sony ook een mooi stukje innovatie onder de ultrabooks zien.

De nieuwe Vaio Duo13 ultrabook van Sony is namelijk niet alleen in tablet- en keyboardmodus te gebruiken, maar bevat ook nog een digitizer display. Met andere woorden, je kunt er een fatsoenlijke stylus op gebruiken.

Wanneer je de pen uit de Duo13 schuift, start ook meteen de nieuwe Note Anytime for VAIO software op. Hiermee is het mogelijk om snel notities te maken.

Door het nieuwe Surf Slider design van Sony, klapt het display over het toetsenbord heen waardoor alle hardware voor de tablet-modus beschikbaar blijft.

Sony-VAIO-Duo13-Keyboard

Een andere leuke feature is gezichtsherkenning. De VAIO heeft dus geen wachtwoord nodig om uit de slaapstand te worden gehaald en zal bovendien het juiste profiel laden.

De Duo13 is aan de achterkant ook nog eens voorzien van een camera. Deze heeft een 8 megapixel sensor meegekregen en maakt gebruik van Sony’s Exmor RS for PC technologie. Bovendien zorgt de camscanner software er voor dat documenten altijd recht worden getrokken wanneer je deze fotografeert.

Zoals het een moderne tablet betaamt, beschikt de VAIO Duo13 ook over een 3g/LTE modem zodat je niet afhankelijk bent van WiFi. Daarnaast krijg je er een WiFi router bij zodat je iedere UTP aansluiting in een WiFi netwerk kunt veranderen.

Beschikbaarheid

De Sony VAIO Duo13 ligt eind juni in de winkel voor €1.600.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.