Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung introduceert de Galaxy S4 Active

Met de komst van de nieuwe Active, laat Samsung de S4 familie weer een stukje groter worden. Naast de S4, kondigde Samsung onlangs namelijk ook de S4 Mini aan.

Met de S4 Active geeft Samsung antwoord op de populaire Xperia Z van Sony. Ook de Active kan namelijk onder water. Bij een meter diepte moet hij het een half uur vol kunnen houden. Daarnaast kan de behuizing tegen een stootje.De Galaxy S4 Active is dan ook voorzien van IP67 certificering.

Voor bergbeklimmers is het daarnaast interessant om te weten dat het scherm Glove Touch technologie heeft. Je hoeft de handschoen dus niet uit te doen. Om foto’s onder water te nemen, kun je de nieuwe Aqua Mode gebruiken. Net als bij de Xperia Z functioneert het scherm mogelijk minder onder water. Daarom maakt het toestel in die situatie gebruik van de volumeknoppen om foto’s te schieten.

Samsung-Galaxy-S4-Active-Back

Qua prestaties schiet de Galaxy S4 Active de Xperia Z voorbij. Je krijgt, net als bij de gewone S4, een quad-core 1,9 GHz CPU die het 5 inch display aan mag drijven.

Natuurlijk beschikt de Galaxy S4 Active over vele nieuwe softwarefeatures die we uit de S4-serie kennen zoals Group Play en S-Travel.

Beschikbaarheid

De Galaxy S4 Active verschijnt in de kleur Urban Gray en zal in de zomer te koop zijn voor €649.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.