Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Wired (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • De bankwereld wordt spannend
  • Overtuigende acteurs
  • Goed verhaal
  • Had tot een film samengebracht mogen worden

THE BAD

  • Geen extra's

Normaal hebben we op vrijdag een filmreview voor je, maar vandaag doen we het even anders. Ik keek deze week namelijk naar de serie Wired. Een serie zo kort, dat het bijna een film had kunnen zijn en ja… het had ook de spanning van een film.

Maar voor ik over Wired begin, LEES DE BESCHRIJVING op de achterkant van de hoes NIET. Dit geeft namelijk een deel van het plot weg en een ander deel van de beschrijving klopt gewoonweg niet.

Het verhaal van Wired gaat over bankmedewerkster Louise. Aan het begin van de serie (die slechts drie keer 45 minuten duurt) heeft ze net een flinke promotie binnen haar bank gekregen. Ze lijkt een lekker rustig leven te leven totdat ze met een vriendin gaat stappen. Tijdens het avondje uit ontmoet ze een clubeigenaar die vertelt dat de promotie helemaal niet toevallig was. Het is de bedoeling dat ze daar iets voor terug doet. Ze mag de club niet verlaten voor ze een toezegging heeft gedaan om te helpen met misschien wel één van de grootste bankfraudes in tijden.

Diezelfde avond ontmoet ze ook rechercheur Crawford, die haar bij toeval helpt te ontsnappen uit de club waar ze wordt vastgehouden. Crawford blijkt al een tijdje opzoek naar fraudeurs binnen de bank van Louise en wanneer hij het vermoeden krijgt dat Louise wordt afgeperst… verwacht hij haar hulp.

Tot zover de eerste helft van de eerste aflevering. Hier stop ik, want vanaf dit moment wordt het opletten. Het verhaal in Wired zit namelijk best complex in elkaar. De cliffhanger na de eerste uitzending is ook dusdanig goed, dat je de tweede er zeker achteraan knalt helaas is de overgang van de tweede op de derde uitzending wat minder spannend, maar ach… je wilt toch weten hoe het allemaal afloopt 😉

Extra’s

Helaas, geen extra’s op deze disc. Ik zou ook niet goed weten wat ik van extra’s moet verwachten.

Wires-Unboxing

Conclusie

Verhaaltechnisch zit Wired heel goed in elkaar. De veelal voor mij onbekende acteurs zitten lekker in hun rol en weten te overtuigen. De financiële wereld lijkt misschien stoffig, en is dat misschien ook wel. Toch heeft de bedenker het verhaal lekker op spanning weten te houden zonder dat er grote explosies en vuurgevechten aan te pas komen. Nouja, helemaal niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.