Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Remington Wet-Tech AQ7 (Shaver)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prima scheerkop
  • Waterdicht
  • Goede accu
  • Prettige grip
  • Eigen standaard

THE BAD

Kortgeleden presenteerde Remington haar nieuwe Wet-Tech lijn. Deze lijn bestaat uit een scheerapparaat en een trimmer (body groomer) die geschikt zijn om onder de douche te gebruiken. De afgelopen twee weken ging ik met deze blauwe jongens onder de douche en in deze review lees je alles over dit blauwe scheerapparaat.

Unboxing

Als er één ding is dat Remington netjes doet, is het de hoeveelheid accessoires die het merk bij haar scheerapparaten verpakt. Bij de Wet-Tech AQ7 is dat niet anders. Je krijgt niet alleen een netstroomlader, maar ook een keurige standaard om het scheerapparaat in op te laden.

Remington-Wet-Tech-Rotary-Shaver-Unboxing

Ook krijg je van Remington een schoonmaakborsteltje, een dikke handleiding, een beschermkapje voor de scheerkop en een tasje om hem mee op reis te nemen. Lekker compleet dus.

Design

Na alle zwarte en grijze modellen heeft de nieuwe Wet-Tech een verfrissend blauw uiterlijk meegekregen. De achterkant van het scheerapparaat voelt bovendien heel prettig aan.

Remington-Wet-Tech-Rotary-Shaver-Achterkant

Aan de voorkant vinden we de knop om het scheerapparaat te bedienen met daaronder een klein display die de accustatus weergeeft.

Remington-Wet-Tech-Rotary-Shaver-Voorkant

Scheerkop

De scheerkop is een zogenaamde roraty shaver model. Drie scheerkoppen bestaan uit twee ringen van mesjes. De ringen worden lichtelijk naar buiten gedrukt, maar hebben weinig weerstand. Hierdoor volgen ze goed de vormen van het gezicht. In tegenstelling tot de Black Diamond X is het niet zo dat de hele scheerkop zelf ook nog kan bewegen. Dit heeft vast te maken met dat dit apparaat waterdicht is.

Remington-Wet-Tech-Rotary-Shaver-Scheerkop

Accuduur

De accuduur van de Wet-Tech AQ7 is zeer netjes. Ik doe ruim een week op een enkele lading. Als je de voet keurig in het stopcontact laat zitten, hoef je niet bang te zijn zonder stroom te komen zitten.

Het gevoel

De Wet-Tech AQ7 scheert mooi glad, maar ik had ook niet anders verwacht. Het niet kunnen bewegen van de gehele kop mis ik niet. Wat heel fijn is, is dat scheerschuim kan gebruiken. Ik merk met scheerapparaten toch dat mijn huid wat gevoeliger is dan bij gebruik van messen. Met scheerschuim heb ik veel minder last van irritaties na het scheren.

Conclusie

Met de Wet-Tech AQ7 zet Remington het eerste waterdichte scheerapparaat neer dat minder dan €100 moet kosten. Sterker nog, dit blauwe scheerapparaat heeft een adviesprijs van €79,99 en dan zijn de prestaties zeer goed te noemen. Voor mij is de Wet-Tech AQ7 dan ook een erg plezierige kennismaking met dit merk.

Remington-Wet-Tech-Rotary-Shaver-Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.