Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Leopold Vienna Barbecue and oven grill cleaner met 4.5 sterren.

The Good
  • Verschillende inkepingen voor verschillende roosters
  • Handig magneetje om de Barbecue and oven grill cleaner op te bergen bij de BBQ
The Bad
  • De bloemvorm zal niet iedereen aanspreken


Het lijkt vandaag nog geen barbecueweer te worden en dat is jammer. We hebben namelijk een heel opvallend schoonmaakhulpmiddel gevonden in de vorm van de Barbecue and oven grill cleaner van Leopold Vienna.

Unboxing

De verpakking van de Barbecue and oven grill cleaner bestaat enkel uit de Barbecue and oven grill cleaner. Een handleiding of iets dergelijks is er bij deze review niet bij. In de winkel ligt hij wel met verpakking.

Leopold Vienna Barbecue and oven grill cleaner

Design

Leopold Vienna is een echt designmerk en dat zie je terug in de vorm van deze schoonmaakbloem. Ieder uiteinde bevat een uitkeping met een andere doorsnede. Een handig idee van Leopold Vienna, want roosters hebben verschillende dikten.

Leopold-Vienna-Barbecue-and-oven-grill-cleaner-Magneet

Ook handig is de aanwezigheid van een magneet op de achterkant. Hiermee is de Barbecue and oven grill cleaner op de barbecue zelf te plakken zodat je hem altijd bij de hand hebt.

Gebruik

Bij gebruik kom je er toch al snel achter dat de Barbecue and oven grill cleaner vooral een product is om het grove vuil, en dan met name aanbaksel, van de roosters te verwijderen. Bij onze test op zowel een Weber als een GrandHall barbecue ging dit prima. Doordat de uiteinden hard zijn, kun je mooi over het rooster stoten.

Leopold-Vienna-Barbecue-and-oven-grill-cleaner-Weber

Wellicht ben je gewend om dit te doen met de borstels van metaaldraad. Dat kan, maar heeft ook een groot nadeel. De draden zijn natuurlijk een stuk zachter en zullen sneller gaan buigen waardoor de borstel sneller zal slijten. De Barbecue and oven grill cleaner is dan ook vooral een tool voor het grove vuil.

Leopold-Vienna-Barbecue-and-oven-grill-cleaner-GrandHall

Conclusie

Met de Barbecue and oven grill cleaner voegt Leopold Vienna meer een schoonmaaktool toe dan dat het een hulpmiddel vervangt. De Barbecue and oven grill cleaner bewijst vooral handig te zijn in de voorbereiding op het schoonmaakwerk en zou ik zelf niet meer willen missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.