Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Here comes the boom (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Kevin James is weer heerlijk zichzelf
  • Veel bekende gezichten
  • Heerlijk grappen
  • Leuk feel-good verhaal

THE BAD

  • Het verhaal bevat weinig echte verrassingen.

Kevin James kennen we natuurlijk allemaal als de luie postbezorger in de sitcom King of Queens. In Here comes the boom leren we een heel andere kant van Kevin kennen. Oké, qua karakter is er niet heel veel veranderd, maar de standaard grapjes over zijn eetlust zijn er wel vanaf en dat is even heel verfrissend.

In Here comes the boom speelt Kevin James de rol van Scott Voss. Scott is een 42-jarige biologieleraar die de motivatie voor zijn werk een beetje kwijt is. Hij kijkt enorm op tegen de muziekdocent (Henry Winkler) die in een vervelende situatie terecht is gekomen.

De school heeft namelijk erg veel moeite om geld binnen te halen en daarom moet er bezuinigd worden. Voor het gemak wordt besloten om het vak muziek te schrappen en dat nieuws komt net op het moment dat de muziekleraar een kindje verwacht.

Scott pikt dit niet en besluit in actie te komen om het geld voor de muziekleraar bij elkaar te sprokkelen. Zoekend naar een oplossing zijn het uitgerekend Nederlanders waar hij terecht komt (ja, er wordt ook echt even Nederlands gesproken in de film). Hier ontdekt hij de wereld van het pijnlijke geld. Ik heb het dan over de riante opbrengsten van het Kickboxen.

Sony heeft voor deze film een flinke cast met komedie-ervaring weten neer te zetten. Kevin James is niet de enige uit King of Queens die we in de film te zien krijgen. Gary Valentine speelt namelijk de broer van Scott Voss. Naast deze jongens spelen ook Henry Winkler (Fonzie uit Happy Days) en Greg Germann (Ally McBeal) een belangrijke rol. De belangrijkste Nederlandse rol is weggelegd voor acteur Bas Rutten die we eigenlijk alleen maar van vechtsportfilms kennen. Bas speelde al eerder met Kevin James in de film Paul Blart: Mall Cop.

Extra’s

De Blu-Ray zit stampvol leuke extra’s. Naast verwijderde scènes en commentaren zijn er diverse making ofs. Echt leuk zijn echter de bloopers die de sfeer tijdens het maken van de film duidelijk in beeld brengen. Daarnaast zie je in The Professionals meer over de echte MMA-vechters die in de film spelen.

Conclusie

In Here comes the boom speelt Kevin James een rol die hem inmiddels op het lijf is geschreven. Hij is lui en impulsief, maat tegelijk ook enorm gedreven om een krankzinnig plan tot uitvoering te brengen. Here comes the boom is eindelijk weer zo’n feelgood komedie voor het hele gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.