Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Game & Wario (Wii U)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • 12 verschillende games
  • 3 echte toppers
  • Veel creativiteit

THE BAD

  • Weinig innovatie in vergelijking tot eerdere Wario games.

Dinsdag schreef ik al over de avonturen van Luigi in New Super Luigi U. Deze week knalt Nintendo er echter nog een game uit met Mario-universum in. Ik heb het over Game & Wario, weer zo’n gezellige collectie minigames.

De Wario games zijn traditioneel spellen die nieuwe consoles van Nintendo op de proef stellen en met gewaagde nieuwe concepten komen. Voor de release van de Wii U komt Game & Wario wat later dan verwacht en dat zal vast te maken hebben met die andere verzameling minigames. Ik heb het over NintendoLand.

Briljant in deze nieuwe serie minigames is het spel Gamer. Deze game brengt me echt nog even terug naar mijn eigen jeugd. Toen ik met de eerste generatie GameBoy en een zaklamp (schermen werden toen nog niet verlicht) onder de dekens lag te spelen.

In Gamer zit je in hetzelfde scenario. Op de Wii U GamePad speel je een oude Wario game van de GameBoy Advance terwijl je op de TV een slaapkamer ziet en daarop moet voorkomen dat je moeder doorkrijgt dat je stiekem ligt te spelen. Je aandacht verdelen is daarmee moeilijker dan ooit.

Ook geniaal is Taxi. Hierbij kijk je met de GamePad door de voorruit van de auto terwijl de TV dienst doet als gigantisch navigatiesysteem. Terwijl je rijdt, moet je proberen om UFO’s uit de lucht te schieten en zo andere mensen bevrijden. Taxi zit zo goed in elkaar dat ik deze game steeds weer opnieuw wilde spelen

Ook innovatief is Pirates. Dit is een game op ritme waarbij je pijlen die op je afgevuurd worden moet ontwijken. Echt diepgaand is de game niet, maar grappig is hij zeker wel.

Met deze drie games hebben we ook meteen de hoogtepunten van de 12 te pakken. Het overige pakket is helaas minder vernieuwend of innovatief te noemen. Zo is een derde van de games gebaseerd op de gyro sensor van de GamePad. Met andere woorden, je moet de GamePad op het juiste moment in de juiste houding hebben. Bij Shutter is dat wel leuk omdat je op de TV moet speuren. Bij de andere games voelt het wat meer als herhaling.

Conclusie

Game & Wario is een collectie minigames waar 3 games in zitten die echt de moeite waard zijn. Deze drie zijn vernieuwend en innovatief, zoals we van Wario titels gewend zijn. De overige games lijken op dit gebied een beetje tekort te schieten doordat NintendoLand veel overeenkomsten weet te vertonen of omdat ze simpelweg sterk op eerdere Wario games lijken. Maakt dit de game saai? Dat zeker niet. Ik heb me de afgelopen dagen met veel plezier in de game verdiept. Ik had alleen wel wat meer creativiteit verwacht toen ik begon met spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.