Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: CSI: NY Seizoen 8 (deel 2 DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • CSI:NY bevat weer drie zeer goede uitzendingen
  • De andere afleveringen mogen er ook wezen ;-)
  • Leuke extra's

THE BAD

  • Het blijft jammer dat deze boxen in twee delen verschijnen

CSI: NY is ooit begonnen als tweede spinoff op de CSI reeks die bizarre misdrijven in Las Vegas probeert op te lossen. Die serie draait inmiddels al 13 naar en ook van CSI: NY wordt inmiddels het negende seizoen in Amerika op de buis gebracht. Vandaag hebben we de review van CSI: NY seizoen 8.

Seizoen 8 wordt in Nederland, net als de andere CSI boxen, door Dutch Filmworks op de markt gebracht. Daarbij splitsen ze de seizoenen in twee delen. Vandaag bekijken we het tweede deel van seizoen 8. Het tweede deel bestaat uit afleveringen 10 tot en met 18.

Zoals het bij CSI hoort, staan de afleveringen vrijwel op zichzelf. Er is wel een rode draad die door het seizoen loopt, maar deze verhaallijn is niet triviaal en krijgt weinig ruimte. Als je het eerste deel van seizoen 8 nog niet gezien hebt, is er dus niets aan de hand.

De kwaliteit van de afleveringen verschilt nogal. Dit tweede deel opent heel sterk met aflevering Clean Sweep en ook The Ripple Effect en Flash Pop zitten erg goed in elkaar. De overige afleveringen zijn ook goed, maar wisten mij toch iets minder te boeien dan deze drie.

Extra’s

DFW heeft ook twee extra’s op de DVD’s geperst. Het gaat om de specials Flash tot the Past en The Magic Eight. Flash to the Past gaat uitgebreid in op de ontwikkeling van de 14de aflevering en hoe de schrijvers hebben nagedacht over forensisch onderzoek nu en in het verleden. Een erg leuk uitstapje dus.

CSI-NY_8.2-Unboxed

Conclusie

Als we CBS mogen geloven, is seizoen 8 het op één na laatste seizoen van de serie. Dit door teruglopende kijkcijfers in de VS. Toch weten de schrijvers ook nu weer te toppen met meesterstukjes zoals Flash to the past. Voor de fans dus een echte must have.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.