Arjan Olsder
Arjan Olsder

Intel introduceert de vierde generatie Core i processors

Intel heeft tijdens de Computex haar vierde generatie Core i processors voorgesteld. Deze nieuwe processors zijn speciaal ontwikkeld voor een golf aan 2-in-1 producten die Intel verwacht. Daarbij gaat het om laptops en ultrabooks waarbij het scherm als tablet gebruikt kan worden.

De vierde generatie bestaat wederom uit de Core i3, Core i5 en Core i7 modellen, maar nu gebakken op 22nm. Het voordeel is dat Intel met haar nieuwe architectuur hogere snelheden tegen een lager energieverbruik neer weet te zetten. Daarnaast heeft Intel de grafische prestaties verbeterd. De nieuwe Core i-chips moeten twee keer zo krachtig zijn.

Als we Intel mogen geloven zijn er al 50 2-in-1’s in ontwikkeling die van deze nieuwe processor gebruik zullen maken.

Naast nieuwe processors voor laptops en ultrabooks, toonde Intel ook nog een versie van een 22nm quad-core ATOM processor met 4G ondersteuning. Deze chip is puur op tablets gericht.

Tenslotte toonde Intel haar nieuwe Creative Senz3D-camera. Deze nieuwe webcam is in staat om met 3D-technologie gebaren te herkennen. Daarnaast zou met behulp van een microfoon ook spraakbesturing mogelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.