Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei introduceert de dunste smartphone ooit

Met de nieuwe Ascend P6 lijkt Huawei een nieuw record te hebben gebroken. De nieuwe smartphone is slechts 6,18mm dik en dat is zover wij na hebben gegaan het dunste tot nu toe.

Maar wat past er dan nog in die Ascend P6? Meer dan je denkt. Zo zit er een quad-core 1,5GHz CPU met een royale 2GB aan RAM. Daarnaast krijg je 8GB aan opslaguimte en een micro-SD slot om dit zelf te vergroten.

Het scherm meet 4,7 inch en heeft een resolutie van 720×2280 ofwel 312 pixels per inch. Daarnaast bevat de Ascend P6 natuurlijk WiFi, bluetooth, NFC, GPS en alle andere functies die je van een moderne high-end smartphone mag verwachten.

Huawei-Ascend-P6-Wit

Met een diafragma van f2.0 is de lens van de 8 megapixel camera mooi lichtgevoelig. Naast het schieten van foto’s, kun je ook Full-HD video’s vastleggen.

Huawei heeft zelf een aantal interessante features aan de Android installatie toegevoegd. Zo zorgt Quick Power Control dat het toestel gedurende de dag minder energie gaat verbruiken. Daarnaast laat AirSharing de Ascend P6 snel met andere apparaten koppelen om zo bestanden te delen of samen te gamen.

Beschikbaarheid

Huawei start in juli met de verkoop van de witte en zwarte uitvoering. Later dit jaar volgt een roze versie. Het toestel gat €449 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.