Arjan Olsder
Arjan Olsder

GEAK, de uiterst complete smartwatch uit China

Zelf kan ik niet wachten tot de nieuwe smartwatch van Sony uit is, maar als ik in China woonde zou ik waarschijnlijk eerder voor de GEAK gaan. Waarom niet hier? Omdat de GEAK zeer waarschijnlijk niet over de grens verkocht zal gaan worden.

In tegenstelling tot de huidige smartwatches van Sony, is de GEAK een standalone apparaat. Hij kan wel met smartphones communiceren, maar draait toch vooral zijn eigen besturingssysteem. Via WiFi zoekt hij dan ook zelfstandig contact met de buitenwereld.

Wil je de GEAK via bluetooth verbinden met je smartphone, dan brengt de GEAK je aardig wat luxe. Een verbinding wordt namelijk snel tot stand gebracht via een NFC chip die zorgt voor een snel opgezette bluetooth verbinding.

GEAK-SmartWatch-Detail

Wil je muziek luisteren, maar heb je geen smartphone in de buurt? Ook dat hoeft geen probleem te zijn voor de GEAK. Hij bezit zelf een hoofdtelefoonaansluiting. Oké, hij kan dus niet mee het bad in ;-).

Ook voor sporters zal de GEAK interessant zijn. Hij is in staat om hartslag, lichaamstemperatuur, slaapritme en zelfs bloeddruk te meten en dat alles geeft hij weer op zijn 1,55 inch IPS LED display met een resolutie van 240×240 pixels.

Onder de motorkap van de GEAK zit verder een single-core 1GHz CPU met een royale 512MB RAM. Voor eigen opslag blijf nog 4GB over.

Beschikbaarheid

De GEAK verschijnt deze zomer exclusief in China. De GEAK zal omgerekend €250 gaan kosten. Dat is iets duurder dan de nieuwe smartwatch van Sony, maar het is dan ook een veel uitgebreider apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.