Buffalo heeft vandaag de DriveStation HD-GDU3 gelanceerd. Een externe harddrive die vooral opvalt omdat deze beschikt over een buffer van maarliefst 1GB aan RAM. Daarmee zou de schijf perfect zijn voor fotograven en videomakers.

Met de combinatie van 1GB aan RAM, claimt Buffalo dat deze externe drive 2,3 keer sneller is dan een standaard HDD. Dit komt doordat schrijfopdrachten eerst worden weggeschreven naar het RAM geheugen en daarna rustig naar de harddrive worden verplaatst.

Daarmee heb je ook meteen de belangrijkste valkuil van dit apparaat. Staan jouw bestanden in het RAM geheugen, dan mag de stroom er nog niet af. Anders ben je de boel kwijt. Wil je even snel iets wegschrijven en er dan meteen met de drive vandoor, moet je wel degelijk wachten tot de drive zelf echt klaar is met het verplaatsen van de bestanden en heb je dus geen effectieve snelheidswinst.

Door de 1GB RAM ligt de gemeten schrijfsnelheid wel heel hoog. Deze ligt namelijk op 400MB/s. De leessnelheid is met 300MB/s ook zeer aantrekkelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.