Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Top Gun binnenkort voor het eerst in 3D verkrijgbaar

Top Gun was voor mij de eerste film met Tom Cruise. Een film die enorm indruk op me maakte. Vooral omdat ik destijds iedere film met een jachtvliegtuig al best wel spannend vond. Deze klassieker uit mijn jeugd keert nu terug, in HD en in 3D!

Op 17 juni brengt Universal de nieuwe versie van Top Gun uit op Blu-Ray. Met deze release is het voor het eerst mogelijk om de film geheel in 3D te kijken. Natuurlijk konden ze destijds nog geen films in 3D schieten, dus zijn het de heren van Legend3D studios die de film handmatig hebben omgezet.

Met dit nieuws zijn ook nog wat leuke feitjes over de film boven water gekomen. Zo heeft de marine flinke inspraak gehad in de film waardoor het taalgebruik milder is geworden dan dat de bedoeling was. Ook mocht er niet geschoten worden boven de wateren van Cuba en is een vliegtuigongeluk op een vliegdekschip uit de film gehouden. Het idee voor de film kwam trouwens van een artikel in het California Magazine genaamd Top Guns.

Tijdens de film is het toestel van piloot en cameraman Art Scholl neergestort. Dit toestel en zijn lichaam zijn nooit teruggevonden. De vijandelijke MIG-28 toestellen bestaan trouwens niet en de release voor de film zorgde voor 500% meer aanmeldingen voor de Amerikaanse marine dan normaal.

Wil je de film wel in 3D checken, maar kan dat niet thuis? Geen probleem. Op 20 en 21 juni zijn er speciale vertoningen in Eye Amsterdam waar je kaartjes voor kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.