Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung introduceert de Galaxy S4 Mini

Na de SIII mini, komt Samsung nu ook met de S4 mini. Net als bij de SIII Mini, is het toestel qua specs een stuk minder indrukwekkend dan je bij een S4-toestel zou verwachten. Zo moet je het doen met een dual-core 1.7GHz in plaats van een quad-core 1.9GHz die in de echte S4 ligt.

Naast een 1.7GHz dual-core, vinden we in de S4 Mini 1.5GB aan RAM werkgeheugen (Amerikanen krijgen 2GB RAM). Daarnaast krijg je 8GB aan interne opslagruimte.

Qua scherm mag je natuurlijk weer een Super AMOLED display van Samsung verwachten. Het scherm meet 4.3 inch met een resolutie van 540×960 pixels. Dat is ongeveer 256 pixels per inch, dus dat levert een prima plaatje op.

Over plaatjes gesproken, de S4 mini is uitgerust met een 8 megapixel camera en kan naar verwachting (niet bevestigd) 1080p video’s schieten. Aan de voorkant zit nog een 1,9 megapixel camera voor videogesprekken.

Natuurlijk zit de S4 mini vol met functies van het grotere broertje. Denk daarbij aan Group Play waarmee muziek over meerdere S4’s afgespeeld kan worden en WachtOn waarmee de S4 als afstandsbediening te gebruiken is.

Beschikbaarheid

De S4 mini wordt in het derde kwartaal verwacht en zal verkocht worden in de kleuren wit en zwart. De verwachte prijs is €499.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.