Enkele weken geleden ontving ik van Wilkinson een Hydro 5 pakket. Of ik die na alle reviews van de scheersystemen van Gillette en Brown toch ook even wilde testen. Maar natuurlijk doe ik dat :-).

Hydro 5

De Hydro 5 serie bestaat uit scheerschuim, aftershave balsem, het scheermes en natuurlijk de losse mesjes.

Wilkinson-Hydro-5-Set

Scheerschuim

Ik noem het wel scheerschuim, maar wat eigenlijk moet ik scheergel zeggen. Ook Wilkinson kiest voor een blauwe gel die bij blootstelling aan de lucht al snel wit gaat schuimen. Een kleine druk op de knop is genoeg om een driedagenbaardje weg te scheren.

Wilkinson-Hydro-5-Scheergel

Scheermes

De Hydro 5 van Wilkinson ziet er lekker fris en sportief uit. Ook de keuze om het mes zelf blokvormig te maken is een interessante. Helaas mist een extra mesje op de achterkant zoals we van de concurrent kennen. Ik geef toe dat ik die nauwelijks gebruik, maar zo nu en dan is het toch handig voor die ene lastige haar.

Wilkinson-Hydro-5-Mes-Handvat

Het scheermes rust op een houder met daaronder een verwisselbaar reservoir voor de reservemesjes. Op die manier kun je lekker snel wisselen. Doordat het reservoir een dekseltje heeft, voorkom je dat je tijdens het reizen allemaal rotzooi in je nieuwe mesjes krijgt (zo’n toilettas blijft een rommeltje).

Wilkinson-Hydro-5-Mesjes

Scheerplezier

Maar hoe scheert het? Het valt me op dat de mesjes voor mijn gevoel platter liggen dan ik van andere merken ken. Dat heeft een groot voordeel. Ik presteer het nog weleens om me per ongeluk in mijn lip te snijden. Doordat deze mesjes zo plat liggen, is dat risico een stuk kleiner.

Het scheerresultaat zelf is ook prettig. Mijn huid voelt lekker glad, maar ik had ook niet anders verwacht. Scheert hij gladder dan andere systemen? Nee, maar ook niet minder glad.

Hoewel de platte mesjes met het oog op verwondingen ideaal zijn, hebben ze ook een nadeel. Ik heb een mooie designerkraan waar een prachtige volle waterstraal uit komt. Deze heeft echter moeite om tussen de mesjes door te spoelen. In mijn geval vervuilt het systeem dus iets sneller. Sta ik onder de douche te scheren, dan kan ik het mes met de fijne stralen van de douche wel mooi schoonspoelen.

Na het scheren heb ik constant gebruik gemaakt van de Hydro balsem van Wilkinson. Ik moet zeggen dat deze prima ruikt en goed in de huid trekt. Het resultaat is dat de wangen toch weer net wat zachter aanvoelen.

Wilkinson-Hydro-5-Balsem

Conclusie

Door de platte messen heb ik voor mijn gevoel veel minder snel last van snijwondjes tijdens het scheren. Daar staat tegenover dat het schoonspoelen een wat krachtiger straal vraagt. Het scheerresultaat zelf is echter dik in orde. De Hydro 5 voldoet daarmee volledig aan mijn verwachtingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.