Picture of Roger Bruggemann
Roger Bruggemann

Review: JBL Onbeat Venue LT

Roger Bruggemann beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Degelijk
  • Mooi vol geluid
  • Voldoende vermogen
  • Goede bluetooth verbinding

THE BAD

  • Geen afstandsbediening
  • Middentonen minder uitgesproken
  • App kan worden verbeterd

Wellicht heeft een aantal lezers enige tijd gekozen voor de iphone 5 of de ipad mini. Dan heb je ook de lightning connector. Daarmee is het aantal speakerdocks waar je uit kunt kiezen drastisch gereduceerd. JBL heeft hier een oplossing voor. Sinds kort is het het nieuwe JBL soundsystem te koop: de JBL Onbeat Venue LT.  LT staat voor Lightning wat direct impliceert dat apparaten met een lightning connector worden ondersteund en via deze connector ook worden opgeladen.

JBL_0001_webUnboxing: In de doos zit de JBL Onbeat Venue LT, een 220V oplaadkabel met adapter en een handleiding.

Design: Het design van het apparaat is degelijk. Als je het apparaat uit de doos haalt dan heeft het enig gewicht en voelt stevig aan. De kast is een dikke 41 cm breed, 13 cm hoog en 14 cm diep. Het neemt dus niet veel ruimte in. Het is afgewerkt in mat zwart. Aan de voorzijde zit een inschuifbare lade met de lightning connector. Deze is kantelbaar waardoor een iphone of ipad netjes tegen de achterkant kan rusten. Aan de bovenzijde zitten de powerknop, de volumeknoppen,  en “bass” en “ movie” knop. Deze laatste twee dienen voor een diepere bas of voor een ruimtelijker gelijk. Het aansluitpunt voor de adapter is netjes aan de achterzijde weggewerkt als ook de 3.5 mm AUX aansluiting.

JBL_0006_web

Specs: De JBL Onbeat Venue LT heeft een vermogen van 30 Watt. Dit is ruimschoots voldoende om een woon- of slaapkamer te vullen. Het geluid wordt voortgebracht door twee speakers. De JBL Onbeat Venue LT gebruikt 100 – 240 Volt (50/60 Hz) en is daarmee geschikt om op onder andere het Amerikaanse stroomnet te gebruiken. De ideale vakantiepartner dus. Het apparaat is geschikt voor gebruik van iPad mini, iPad (4th generation), iPhone 5, iPod touch (5th generation) of iPod nano (7th generation) zodat deze altijd opgeladen is. Mocht u niet beschikken over een van deze apparaten dan is het mogelijk om verbinding te maken via Bluetooth. AAC Bluetooth-streaming en HARMAN TrueStream-technologie staan garant voor kwalitatief hoogwaardige draadloze audiostreaming. Bij het testen kon ik tot 8 meter van het apparaat probleemloos muziek streamen. Het streamen ging snel en probleemloos.

JBL_0015_web

Mocht je de toetsen van de JBL gebruiken dan zul je merken dat deze gepaard zijn met je iPhone of iPad. Een klein nadeel is dat het apparaat niet wordt geleverd met een afstandsbediening. Als je je mobiele device via bluetooth gebruikt, dan is dat geen probleem maar als je hem hebt gedocked moet je altijd naar het apparaat lopen.

JBL_0017_web

Gebruiksgemak: In gebruik name van de JBL Onbeat Venue is kinderlijk eenvoudig. Zodra de iphone werd aangesloten maakt deze automatisch verbinding met de app store. Hier kun je de speciale app “Music Flow” downloaden. Persoonlijk vind ik de app niet heel intuïtief. Het is nogal omslachtig om je muziek er goed in te krijgen.  Hier is naar mijn mening ruimte voor verbetering.

JBL_0013_web

Wanneer je je iPhone gebruikt voor het afspelen van muziek dan is er een nadeel. Het geluid van de telefoonfunctie wordt namelijk ook versterkt. Dat kan soms vervelend zijn wanneer je rustig muziek zit te luisteren.

JBL_0011_web

Qua klank voldoet de JBL Onbeat Venue aan de verwachtingen. De bas is mooi rond en stemgeluid voldoende helder. De diepere, volle klank is iets duidelijker aanwezig waardoor het midden iets minder uitgesproken is. Wel is het mogelijk om met de equalizer een en ander naar wens bij te stellen. Persoonlijk heb ik hier geen gebruik  van gemaakt en alles op de basis stand laten staan.

JBL_0012_web

Conclusie: De JBL Onbeat Venue is een solide en mooie speaker dock. Installatie is eenvoudig en het apparaat voldoet aan de verwachtingen. Het is een ideale partner voor mensen die een (mobiel) soundsysteem willen met de mogelijkheid om zowel via de lightning connector als via bluetooth het apparaat aan te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.