Review: Galaxy Note 8.0

De release van een nieuwe Note van Samsung is een release waar ik altijd wel vrolijk van wordt. Niet dat anderen geen high-end tablets in elkaar kunnen sleutelen. Nee, het geheim zit hem in de stylus. De stylus die Samsung en Wacom samen hebben ontwikkeld en zo ontzettend veel functie aan een tablet of smartphone toevoegt. Zo ook bij de Note 8.0.

Unboxing

Tijdens de unboxing heb je al mogen lezen dat de verpakking van de Galaxy Note 8.0 weinig verrassingen bevat. Een USB-kabel, een netstroom adapter en een foldertje over accessoires. Daar moet je het mee doen.

Samsung-Galaxy-Note-8.0-Unboxed

Design

Qua design volgt de Galaxy Note duidelijk de Galaxy smartphones van Samsung. Afgebeeld naast de Note 8.0 is de Galaxy S III. Je ziet dat het verschil hem voornamelijk in de speakers aan de onderkant zit. Een opvallende keuze voor stereo speakers. Een film kijk je immers horizontaal.

Samsung-Galaxy-Note-8.0-Galaxy-S-III

De achterkant lijkt ook sterk op de S III. Daar vinden we keurig de camera van deze tablet. Daarnaast zie je rechtsboven het micro-SD slot van de Galaxy Note 8.0.

Samsung-Galaxy-Note-8.0-Achterkant

Specs

Qua specs zit de Galaxy Note tussen de Galaxy S III en de Galaxy S4 in. De tablet is uitgerust met een vlotte quad-core 1.6GHz CPU met een royale 2GB aan intern geheugen. Daarnaast bevat ons testmodel 16GB aan opslagruimte.

Camera

Qua camera is de Galaxy Note 8.0 niet heel bijzonder. Je krijgt een simpele 5 megapixel mee. Hoewel de resolutie niet zo hoog is als bij high-end smartphones, is het natuurlijk de vraag of dat echt belangrijk is. De plaatjes zijn in ieder geval wel mooi.

Gebruikservaring

De Galaxy Note 8.0 is uitgerust met een TouchWhiz interface. Dat is het schilletje dat Samsung om Android heeft gebouwd. De kern is trouwens Android 4.2. De Galaxy Note 8.0 is traditioneel uitgerust met veel slimme snufjes uit de stal van Samsung. Zo zal de tablet het scherm niet uitschakelen wanneer je er nog naar kijkt. Iets dat ik helaas bij veel andere merken nog mis.

Niet geheel verrassend reageert de Galaxy Note 8.0 lekker vlot. De beste vergelijking die ik kan maken is met mijn Xperia Z. Deze is welliswaar 1.5 GHZ, maar heeft een iets lagere resolutie om mee te werken. Ongeacht de app die ik open zijn beiden voor mijn gevoel even snel en dat werkt gewoon lekker. Mijn complimenten hiervoor.

S Pen

Alle software features ten spijt, is er natuurlijk maar één echte reden om voor de Galaxy Note 8.0 te kiezen. Ik heb het over de S Pen. Een stylus die in samenwerking met Wacom is ontwikkeld.

Wanneer je de Stylus uit de tablet trekt, opent Samsung meteen een notitiescherm. Ook als de tablet op standby staat. Dat is handig, want in veel gevallen is dat wat je wilt doen. Wil je iets anders, dan is dat in te stellen.

Samsung-Galaxy-Note-8.0-S-Pen-Detail

Naast dat de S Pen voor notities gebruikt kan worden, bevat de software ook een slimme zoekmachine. Deze kan jouw handschrift herkennen en op basis daarvan plaatjes zoeken. Ik heb in verschillende handschriften opdrachten uitgevoerd en ik was verbaasd over hoe snel en goed de resultaten waren.

Een andere leuke feature van de S Pen is S Preview. Je houdt de pan bijvoorbeeld boven een filmpje en deze begint meteen te spelen. Je hoeft dus niet eerst een player te openen en dan weer te sluiten als het de verkeerde is. Handig!

Samsung-Galaxy-Note-8.0-S-Pen

Conclusie

Ik had niet anders verwacht dan dat de S Pen wederom mijn hart zou stelen. Samsung heeft en blijft hiermee een belangrijke troef in handen houden. Buiten de S Pen om is de tablet gewoon een goede high-end Android waar weinig op aan te merken is. Nouja, behalve de plaatsing van de speakers dan.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi scherm
  • Lekker snel
  • Ideaal die S Pen
  • Compact ontwerp

THE BAD

  • Stereo speakers zitten op de verkeerde plaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events