Logo GadgetGear.nl
Picture of Dylan Sadal
Dylan Sadal

Nokia’s Lumia 720 deze maand naar Nederland

Eerder hebben we het bij GadgetGear al gehad over de Lumia 720 van Nokia. Het zal nu ook niet lang meer duren voordat het toestel in Nederland beschikbaar is. Hoog tijd om er wat meer over te vertellen.

De 720 is het midrange model van Nokia’s Lumia-lijn. Net als de andere modellen maakt de 720 gebruik van het besturingssysteem Windows Phone 8.

Features and Impressions

Volgens Nokia valt dit toestel vooral op door zijn cameraprestaties en –mogelijkheden. Bij het lezen van de review van de Nokia Lumia 620 is op te merken dat de foto’s wat tegenvielen. De Lumia 720 zou hier dus verandering in moeten brengen. Met een 6.1 megapixel sensor en een Carl Zeiss-lens is het mogelijk gebruik te maken van zaken als Cinemagraph, Glam Me en Smart Shoot.

De Lumia 720 heeft net als zijn voorgangers een kleurrijk en variabel design. Je kan hem in maar liefst vijf kleuren krijgen. Met een flink 4,3 inch scherm is het het op een na grootste model van de Nokia Lumia-lijn. Door de Clear Black Display technologie zou het scherm voor goede leesbaarheid bij veel licht moeten zorgen. Door gebruik te maken van een andere touchscreen-technologie kun je de Lumia 720 niet alleen met je vingers, maar ook met bijvoorbeeld je nagels of gewone handschoenen bedienen.

Lumia 720

Ideaal voor de zakelijke gebruikers is het geïntegreerde Microsoft Office-pakket.

Specs

Onder de motorkap vinden we een dual-core 1 GHz processor, die in combinatie met 512 MB aan intern geheugen (RAM) voor een vlot apparaatje zorgt. Standaard beschikt de Lumia 720 over 8 GB aan opslagcapaciteit, maar dit is uit te breiden met maximaal een extra 64 GB door middel van een MicroSD kaart. Van Nokia krijg je ook nog eens 7 GB aan SkyDrive (een online medium om bestanden op op te slaan) geheugen gratis. Zeker niet onbelangrijk is de batterijduur, waar Nokia een goede reputatie in heeft. Je zou bij ideale omstandigheden 79 uur naar muziek kunnen luisteren, 13 uur aan gesprekken kunnen voeren en 520 uur aan stand-by tijd kunnen verkrijgen. Hierbij zijn we uitgegaan van het gebruiken van 3G.

Beschikbaarheid

De Nokia Lumia 720 zal halverwege Mei in Nederland te verkrijgen zijn voor een bescheiden 249 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.