Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Nokia Lumia 620

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Werkt lekker vlot
  • Geheel aan je eigen stijl aan te passen
  • Eindelijk weer losse covers

THE BAD

  • Camera laat echt te wensen over

Nokia kondigde de Lumia 620 tijdens het Mobile World Congress aan als één van haar nieuwe budget Windows Phone 8 smartphones. De 620 is comfortabel gepositioneerd tussen de Lumia 520 en de Lumia 720, eveneens gepresenteerd tijdens het MWC.

Unboxing

In de doos van de Lumia 620 vinden we een handleiding, een netstroom adapter, een USB kabel en een headset. De uitrusting is daarmee redelijk standaard voor een smartphone. Wel moet ik daarbij opmerken dat de kwaliteit van de headset te verwaarlozen is. In dit prijssegment is dat logisch, maar wat mij betreft had hij niet in de doos gestopt te worden.

Nokia-Lumia-620-Unboxing

Design

Het eerste dat opvalt aan de Lumia 620 is de kleur. Nokia houdt van felle kleuren en de 620 is echt geen uitzondering. De gele kleur is enorm helder er weet goed op te vallen. Zoals altijd bij Nokia is de interface kleur van Windows Phone 8 in te stellen op de kleur van het toestel. De cover van de Lumia 620 wordt verder geaccentueerd door de zwarte knoppen die in de zijkant zijn verwerkt.

Nokia-Lumia-620-Achterkant

Met de Lumia 620 brengt Nokia ook de verwisselbare covers terug op de markt. Hij is te koop in zeven kleuren, maar je kunt de gekleurde covers ook apart aanschaffen. Ideaal voor de modebewuste gebruiker. Doordat de knoppen en de aansluiting voor de hoofdtelefoon in de cover verwerkt zitten, zijn deze wat duurder te produceren en voorkomt Nokia dat concurrenten al te snel met eigen covers zullen komen.

Nokia-Lumia-620-Onderkant

Display

Een ander opvallend element is natuurlijk het display. Hoewel dit toestel over een TFT display beschikt, is de zwarting perfect en is hij mooi scherp. Het display meet 3,8 inch een heeft een resolutie van 480×800 pixels ofwel 246 pixels per inch.

Nokia-Lumia-620-Display

Specs

Onder de motorkap van de Lumia 620 ligt een 1GHz dual-core CPU met 512MB aan RAM. Een combinatie die prima in staat is om de smartphone een comfortabele snelheid mee te geven.

Nokia-Lumia-620-Cover

Camera

Met 5 megapixel, is de Lumia 620 voorzien van een gemiddelde camera. Het blijft immers een budget smartphone. Filmen kan in HD, maar wel beperkt tot 720p. Aan de voorkant zit een VGA camera voor videogesprekken. Ik heb een klein aantal testfoto’s gemaakt zodat je het effect goed kunt zien.

Conclusie

Met een prijskaartje van net boven de €200, heeft Nokia met de Lumia 620 een bijzondere budget smartphone neergezet. De foto’s vallen wat tegen, maar het toestel reageert lekker snel en is ook nog eens helemaal aan jouw stijl aan te passen. Voor het geld is dit dus een prima koop.

Nokia-Lumia-620-Packshot

Eén reactie

  1. heb een Nokia Lumia 620 gekregen voor Nieuwjaar, van bij het begin blijft hij steeds hangen, resetten helpt maar even , je kan hem enkel uitschakelen door de batterij te verwijderen, dit kan tot 4 maal per dag voorkomen , reeds 3 maal terug naar de winkel , nu opgestuurd naar Nokia, is slechts iets meer dan een maand oud;
    wie heeft er nog dit probleem???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.