Gran Turismo 6 komt eraan

Het is zondag, de dag bij uitstek om die console nog eens aan te zetten en even wat rondjes op een mooi circuit te rijden. What!? Begint GT5 een tikkeltje te vervelen? Geen nood, de helden van Polyphony Digital komen dit jaar nog met het zesde deel :-).

Hoewel je deze titel zeer waarschijnlijk als launchtitel voor de Playstation 4 zou verwachten, heeft Sony duidelijk besloten om hem toch nog even op de Playstation 3 uit te brengen. Of… misschien hebben ze t.z.t. ook de Playstation 4 versie wel klaar staan. Hoe dan ook, het lijkt erop dat het zesde deel wederom groter zal worden dan haar voorganger.

Gran Turismo 6 zal namelijk beschikken over alle auto’s en tracks uit Gran Turismo 5. Inclusief nieuwe auto’s staat de teller op 1.200 modellen wanneer je de Blu-Ray disc in je drive laat wegzakken. Natuurlijk komen er nog meer auto’s bij, die je als DLC naar binnen kunt trekken.

Polyphony voegt aan Gran Turismo 6 zeven nieuwe tracks toe waaronder het befaamde Silverstone. Met deze nieuwe tracks komt het totaal op 33. Op deze tracks zijn 71 verschillende layouts beschikbaar. Voldoende afwisseling dus.

Gelijktijdig met deze aankondiging liet Sony ook nog wat feiten over de Gran Turismo serie los. Zo heeft de hele serie 70 miljoen exemplaren verkocht. Daarvan heb ik er hier ook nog een aantal liggen ;-). 10 miljoen daarvan zijn van Gran Turismo 5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.