Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Corsair komt met speciale cloning kit voor SSD’s

Hier op GadgetGear hebben we al veel aandacht aan de voordelen van SSD’s besteed. We hebben zelfs complete ombouw FAQ’s voor desktops (Intel) en laptops (Kingston) geschreven. Nu is het zo dat niet iedere SSD een complete kit bevat met spullen om een ombouw te doen. Vandaar dat Corsair, die zelf ook SSD’s fabriceert, nu met een losse kit op de markt komt.

Corsair’s kit is een slimme samenstelling van software en een hele interessante kabel. De kabel maakt het namelijk mogelijk om SSD’s (en andere harddrives) met een SATA aansluiting rechtstreeks op een USB poort aan te sluiten. De kabel biedt ondersteuning voor USB 3.0 waardoor je datasnelheden van 180MB/s kunt behalen.

De softwarekit in de set is ook alles behalve karig. Naast software om het daadwerkelijke klonen uit te voeren, bevat de CD ook software om een schijf veilig te wissen (handig bij doorverkoop van je oude HDD), software om de SSD firmware te upgraden, monitoring software om de status van de drive in de gaten te houden en een tool om TRIM commando’s in te roosteren. TRIM commando’s helpen om de kwaliteit en snelheid van de SSD op pijl te houden. De software is zowel voor PC als Mac gebruikers beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.