Arjan Olsder
Arjan Olsder

TomTom komt met non-Nike GPS-Sporthorloges

Wat TomTom het niet gaat redden op navigatiekastjes alleen weten we al jaren. Gelukkig zijn de Hollanders vindingrijk en maakten ze onder anderen sporthorloges samen met Nike. Maakten inderdaad, want TomTom heeft net een nieuwe, eigen lijn met horloges aangekondigd. Onze Albert Zeeman was erbij.

TomTom heeft de nieuwe GPS-sporthorloges ontwikkeld voor hardlopers, fietsers en zwemmers. De nieuwe TomTom Runner en de TomTom Multi-Sport zijn voorzien van een extra groot scherm met grafische weergaven om je op de hoogte te houden van jouw prestaties. Daarnaast zijn ze met één enkele knop te bedienen.

TomTom-Sporthorloge-Toneel

Iets anders waar TomTom veel tijd in heeft gestoken, is het slank maken van de horloges. TomTom is van mening (en dat deel ik wel een beetje), dat de meeste horloges simpelweg te dik zijn en te ingewikkeld werken. De nieuwe horloges meten dan ook 11,5mm dikte.

Hoewel je bij GPS-horloges al snel aan buitensporters denkt, zijn de nieuwe modellen van TomTom ook geschikt voor binnensporters. De horloges gebruiken dan niet de GPS, maar een interne stappenteller om jouw prestaties te volgen. Voor zwemmers zijn de horloges waterdicht gemaakt tot een diepte van 50 meter ofwel 5 ATM.

TomTom-Sporthorloges

De horloges worden met drie modus uitgerust. De Race modus laat je een wedstrijd tegen jezelf lopen. In de doelen-modus kun je zelf aangeven wat je tijdens jouw run probeert te bereiken. Bijvoorbeeld het verbranden van een bepaald aantal calorieën of het finishen binnen een bepaalde tijd. In de Zone modus sport je op basis van tempo of hartslag (met een Bluetooth hartslagmeter).

De sporthorloges van TomTom kunnen met verschillende platforms synchroniseren. Natuurlijk met TomTom’s eigen MySports website, maar ook met MapMyFitness, RunKeeper, TrainingPeaks en MyFitnessPal. Hoewel Nike’s Nike+ platform tegenwoordig ook open is voor andere merken, is het opvallend dat TomTom daar geen ondersteuning voor in de horloges heeft zitten.

Alle bovengenoemde functies zijn op de TomTom Runner en TomTom Multi-Sport beschikbaar. Er zijn echter ook functies die je niet op de Runner terugziet. Dit zijn de speciale fietsbevestiging, trapfrequentie sensor, hoogtemeter en de motion sensor voor zwemmers. Deze zijn exclusief voor de Multi-Sport. Check hieronder een korte video-impressie van Albert.

Beschikbaarheid

De nieuwe GPS-horloges zijn later deze zomer te koop. Prijzen zijn niet bekendgemaakt, maar TomTom gaat met concurrerende prijzen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.