Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Wreck-It Ralph met 5 sterren.

The Good
  • Veel game-helden
  • Flinke dosis humor
  • Leuk extra filmpje
The Bad
  • Geen


We hebben er al veel over geschreven. De animatiefilm der animatiefilms. Nouja, voor gamers in ieder geval ;-). Ik heb het over Wreck-It Ralph van Disney’s Pixar studios. Vandaag onze vrijdagmiddagfilm.

In de game van Wreck-It Ralph gaat het allemaal om Wrack-It Ralph. Nouja… het gaat eigenlijk meer om Fix-It Felix Junior. Terwijl Ralph als bad-guy gebouwen moet slopen (denk aan rampage), is het Felix die de schade met zijn magische hamer moet herstellen en zo, zo gaat het al 30 jaar.

Tijdens het feestje ter ere van het dertigjarig jubileum van de game, loopt het helemaal uit de hand. Felix is zoals gebruikelijk de held en Ralph moet vanaf een afstandje toekijken hoe iedereen plezier heeft en Fix-It Felix Jr. de hemel in prijst. Ralph heeft er genoeg van, Ralph wil ook de held zijn. Lukt dat niet in zijn eigen spel dan… dan maar in een ander spel. Het duurt dan ook niet lang voor Ralph in andere games opduikt en één grote, goedbedoelde chaos veroorzaakt.

Hoewel het als gamer fantastisch is om alle oude (en nieuwe) helden en anti-helden in één film terug te zien (denk aan Ryu en Ken uit Street Fighter, Bowser uit de Mario games, Zombie uit Plants vs. Zombies, Sonic etc). Gooi daar een flinke dosis Disney humor bovenop en je hebt een film waar echt de hele familie van zal genieten.

Extra’s

Wij ontvingen van Disney de DVD van Wreck-It Ralph (er zijn ook een Blu-Ray en een Blu-Ray 3D release). Naast een aantal audio commentaren is de echte bonus een short van Pixar. Het filmpje is genaamd Paperman en duurt ongeveer 6 minuten.

Conclusie

Met Wreck-It Ralph heeft Disney weer een shot in de roos te pakken. De film is aandoenlijk en humoristisch tegelijk terwijl het voor vele gamers een feest der herkenning is. Een absolute aanrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.