Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Iron Man: Rise of Technovore

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Leuke tekenstijl
  • Aardig verhaal

THE BAD

  • Verhaal duurt veel te lang
  • Weinig bijzondere extra's

Dat Iron Man ongekend populair is, is duidelijk als je ziet dat ook de derde film nog steeds volle zalen trekt. Vandaag, op de luie zondagmiddag, hebben we dan ook een leuke Iron Man verrassing voor je te pakken. Het gaat om de Blu-Ray release van Iron Man: Rise of Technovore. Een anime film die niet in de bios is verschenen.

In de Rise of Technovore, staat Iron Man een nieuwe bad guy te wachten in de vorm van de gestoorde Ezekiel Stane. Stane heeft net als Iron Man een eigen superpak ontwikkeld. Niet van metaal, maar van een biologisch materiaal. Tony Stark komt voor het eerst in aanraking met Ezekiel Stane tijdens de lancering van een nieuwe satelliet. Deze satelliet moet voor Tony de aarde in de gaten houden om op die manier op tijd crimineel gedrag te detecteren.

Tijdens de lancering voert Ezekiel Stane dan ook zijn terroristische aanval op Tony uit en weet op een geniale manier de schuld van de aanval in de schoenen van Iron Man te schuiven. Op dat moment komt S.H.I.E.L.D. in actie. Deze groep is van plan om uit te zoeken wat er gebeurd is en besluit om Iron Man voorlopig maar vast te zetten.

Waar de meeste anime films vooral draaien om meisjes in veel te krappe schooluniformpjes of zoveel mogelijk bloedvergieten, probeert Marvel het met Iron Man: Rise of Technovore duidelijk anders te doen. Hoewel de teksten niet altijd synchroon lopen met de lippen (de film is van Japanse afkomst), is het visueel een zeer interessante film om te zien. Wat minder interessant is, is het verhaal van Technovore. Dat wil zeggen, het zou interessant kunnen zijn, als de film wat minder lang duurde. Hier en daar wordt het verhaal echt te ver uitgerekt waardoor de spanningsopbouw die we in de echte films zien, hier toch een beetje missen.

Iron-Man-Rise-of-Technovore-Unboxed

Extra’s

Qua extra’s bevat de Blu-Ray disc niets dat we niet verwachten. Wat verwijderde scènes, de making of en daar moet je het mee doen. Dat terwijl de film zich prima leent voor een leuke short. Wat mij betreft een gemiste kans.

Conclusie

Iron Man: Rise of Technovore is een leuke afwisseling op de Iron Man films die hier in de schappen liggen. Het is leuk om eens naar de anime versie van de held te kijken, maar het is toch ook echt een iets te lange zit geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.