Review: Fisher-Price Apptivity Gym

Vandaag hebben we weer een echte gadget voor iBabies. Het is de Fisher-Price Apptivity Gym. Deze babygym is speciaal ontwikkeld voor ouders die hun kroost al jong willen vermaken met een iPhone of iPod Touch.

Unboxing

De Apptivity Gym van Fisher-Price wordt in onderdelen aangeleverd. Het pakket bestaat uit de babygym zelf en vier speeltjes die je eraan kunt hangen. De iPhone of iPod Touch moet je natuurlijk zelf leveren. De apps die bij de Apptivity Gym horen, download je gratis uit de App Store van Apple.

Fisher-Price-Apptivity-Gym-Onderdelen

Design

Ik heb een aantal babygym’s in huis, maar dei van Fisher-Price valt echt op qua design. De mooie rondingen geven de babygym een mooi, modern uiterlijk. Fisher-Price gebruikt de dikke ronde poten ook meteen om de babygym stevig te maken. Mijn baby kan zich letterlijk optrekken aan de babygym zonder dat ik bang hoef te zijn dat deze breekt.

In het midden zit de iPhone/iPot Touch houder. Deze is achterlangs te openen zodat de kleine jouw smartphone of mediaplayer er niet uit kan trekken. Het doorzichtige schermpje is aan één kant hard, zodat je voorkomt dat jouw baby per ongeluk op de home-knop drukt en dingen gaat doen die jij niet wilt. Het schermpje zorgt er wel voor dat de rest van het touchscreen ook echt touch blijft. Zet je er een tekenapp op, dan kan de kleine dus lekker tekenen.

Fisher-Price-Apptivity-Gym-Speeltjes

Wat ook opvalt is het plastic en de kleuren die Fisher-Price gebruikt. De contrasten zijn hoog en daar reageert onze testbaby erg goed op. De speeltjes worden zelfs zo enorm gewaardeerd, dat er in de praktijk maar weinig interesse voor de iPhone is ;-).

Wat wel tegenvalt, is hoe laag de speeltjes hangen. Aan de buitenste bevestigingspunten hangen ze op schouderhoogte van de kleine. Dat is dus bijna op de grond. Daarnaast trekt de baby de speeltjes aan de zijkant erg gemakkelijk van de Apptivity Gym af. De bevestiging in het midden is wel dik in orde.

Apps

De apps van Fisher-Price zijn voornamelijk in het Engels. Daar kwamen we al eerder achter bij het testen van de iPad hoes. Dat is niet erg wanneer je de kleine tweetalig op wilt voeden. Van de andere kant, als baby verstaan ze zelfs de moedertaal nauwelijks. De kleine zal zich er dus niet aan storen. De apps hebben wel enorm veel te bieden qua animatie en geluid.

Fisher-Price-Apptivity-Gym-Mick

Als alternatief kun je natuurlijk ook andere apps met de Apptivity Gym gebruiken. Zo gebruik ik Uitzending Gemist voor diverse Z@ppelin programma’s.

Conclusie

Met de Apptivity Gym laat Fisher-Price zien dat het blijft innoveren en ook de jongste kinderen graag mee laat genieten van de mogelijkheden die de iPhone te bieden heeft. Hoewel de speeltjes aan de zijkant slecht blijven zitten, heeft onze testbaby echt enorm veel plezier van de Apptvity Gym en kunnen we ook nog eens vaststellen dat het een babygym is die gemaakt is om erg lang mee te gaan. Een aanrader dus.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm stevig gebouwd
  • Leuke contrastrijke kleuren
  • Voor alle iPhones en iPods van voor de vijfde generatie (ivm schermformaat)
  • Leuke, gratis apps
  • Ook leuk met non-Fisher-Price apps

THE BAD

  • Buitenste bevestigingspunten van de speeltjes zijn niet stevig genoeg
  • Speeltjes hangen relatief laag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.