Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de Fisher-Price Apptivity Case for iPad met 4.5 sterren.

The Good
  • iPad blijft veilig van stoten en snotjes
  • Vorm nodigt uit tot aanraken en ontdekken
  • Leuke apps
The Bad
  • Nog geen Nederlandse apps


Als je recentelijk in een babyzaak bent geweest, is hij je vast al eens opgevallen. De Laugh & Learn Apptivity Case for iPhone & iPod. Een leuk speeltje waarmee jonge kinderen op een veilige manier met jouw iPhone kunnen spelen. Fisher Price heeft de lijn nu uitgebreid met de Laugh & Learn Apptivity Case for iPad.

Uitrusting

De doos van de Laugh & Learn Apptivity Case for iPad bevat naast de case ook een korte handleiding. Daarnaast staat op de verpakking dat je er vier gratis apps bij krijgt. Deze download je natuurlijk (gratis) van de App Store.

Installatie

De iPad in de Laugh & Learn Apptivity Case for iPad plaatsen werkt erg gemakkelijk, al heb je er wel een muntje voor nodig. Aan de achterkant ziten namelijk twee grote, rode schroeven. Deze moet je een kwart slag draaien om de Laugh & Learn Apptivity Case for iPad te kunnen openen.

Je legt de iPad hierna op het achterpaneel. Dit achterpaneel is voorzien van rubber stootblokken waardoor de iPad tegen stoten en vallen wordt beschermd. Het geeft de Laugh & Learn Apptivity Case for iPad ook de flexibiliteit om een mogelijke nieuwe iPad te huisvesten. Zolang hij niet breder of hoger wordt, zal dat geen probleem zijn. Future Ready dus.

Wanneer je de iPad erin legt, moet je wel even kijken aan welke kant je de home knop hebt zitten. Een deel van het vlies dat over de iPad heen gaat (om jouw tablet vrij van snotjes en andere baby-vloeistoffen te houden) en verstevigd zodat jouw kind niet zelf de home knop in kan drukken. Dat betekent ook dat, wanneer je kind oud genoeg is, je de home knop wel toegankelijk kan maken.

Tot slot moet je nog één dingetje doen. Multitasking gebaren in het instellingenscherm uitzetten. Met vijf vingers op het scherm kan je namelijk de functies van de home-knop overnemen. Iets dat natuurlijk ongewenst is wanneer een kind met de iPad speelt. Bij het starten van iedere app zal Fisher Price je hieraan herinneren. Handig!

Uiterlijk

De Laugh & Learn Apptivity Case for iPad is gemaakt van wit plastic en blauwe stoothoeken dat meteen al dat Fisher-Price gevoel geeft dat iedereen uit zijn of haar jeugd moet herkennen. Waar de iPhone versie rond was, lijkt de iPad versie van de Apptivity case meer op een koffer. Aan het paarse handvat zit een drietal ringetjes met verschillende texturen om zo het voelen van het kind te stimuleren.

Fisher-Price heeft ook veel aandacht aan de achterkant van de Apptivity Case besteedt. Er zitten twee maan-vormige stukken plastic onder die je kunt uitklappen. Hoewel het uitklappen van één van deze stukken zou kunnen leiden tot een ergonomische positie voor grote mensen, zorgt het uitklappen van de tweede steun ervoor dat de Apptivity Case van links naar rechts kan rollen. De apps van Fisher Price spelen daar leuk op in, maar daar kom ik zo op terug.

Apps: Laugh & Learn Let’s Count

De apps die Fisher Price voor de Laugh & Learn Apptivity Case for iPad gemaakt heeft zijn Engelstalig. Hoewel ze daarmee prima in een tweetalige opvoeding passen, is het taalgebruik niet heel belangrijk. Wanneer je samen met je kindje bent, kan je natuurlijk voor Nederlandse ondersteuning zorgen.

De Let’s Count app helpt je kind bij het leren tellen. Dit met ondersteuning van vrolijke beesten die ook nog eens reageren op het schommelen van de iPad. Ze zullen beiden bijna uit het beeld glijden wanneer het kind de iPad niet recht houdt.

Download via iTunes.

Apps: Laugh & Learn Animal Sounds

Deze app leert kinderen de Engelse namen van beesten en het geluid dat ze maken. Daarnaast bevat het leuke liedjes om het spelen nog net iets leuker te maken.

Download via iTunes.

Apps: Laugh & Learn Where’s Puppy’s Nose

Where’s Puppy’s Nose is een al wat lastiger spelletje en leunt iets sterker op de Engelse taal. Het spel zal vragen om bijvoorbeeld een neus, of een voet aan te raken. Wanneer het kind dit goed doet, wordt dit op een leuke manier geanimeerd.

Download via iTunes.

Apps: Laugh & Learn Shapes & Colors Music Show

Deze app is een combinatie tussen een piano en het leren van vormen. Wanneer een vorm wordt aangeraakt, wordt de Engelse naam hiervan aangeleerd. Daarnaast kan er vrij worden gespeeld op de gekleurde knoppen van de piano.

Download via iTunes.

Conclusie

My first iPad, welke baby wil dat nou niet? Fisher Price weet van de iPad een prachtig en veilig kinderspeeltje te maken wat ook nog eens prima kan ondersteunen in een tweetalige opvoeding. Natuurlijk hopen we wel dat Fisher Price ook nog met Nederlandse versies komt. De toevoeging van de ronde steunen onder de Apptivity Case staat het toe om het kind ook nog eens lekker in beweging te houden. Een absolute gadget voor Stoere Vaders. Goud!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.