Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Black Ops II: Uprising (DLC)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Vier vernieuwende maps voor multiplayer
  • Mob of the Death is het beste zombies spel tot nu toe
  • Firing Range is terug in de vorm van Studio

THE BAD

  • Geen nieuwe wapens

Het kost je 1,73 GB, maar dan heb je ook wat. De nieuwste DLC van Call of Duty: Black Ops II bevat in tegenstelling tot de vorige weliswaar geen nieuw wapen, maar laat ons voor wat betreft de kwaliteit zeker verbazen!

Nieuwe maps

In het originele Black Ops was er één map die ik het liefst speelde, Firing Range. Ik kende de map op mijn duim en hij was voor mijn gevoel extreem goed gebalanceerd. Je was nooit echt veilig, maar een beetje teamwork kon al een gigantisch verschil maken. Goed nieuw, op veler verzoek is deze terug. Net als de Nuketown map heeft hij een flinke grafische update gekregen (hij plaatst je in een Hollywood studio), maar na één ronde in de studio voelt de map weer helemaal vertrouwd.

Nam Black Ops II je in de Revolution DLC nog mee de sneeuw in, wordt het in de nieuwe magma map pas echt heet onder de voeten. Moest je in de sneeuw nog oppassen dat je niet door een skilift werd vermorzeld, moet je nu uitkijken dat je niet met je snuit in de lava dondert en die lava, is een stuk nadrukkelijker aanwezig dan je zou verwachten. Hoewel deze map je de mogelijkheid biedt om close combat gevechten uit te voeren, zullen snipers hier ook voor plezier beleven.

Spectaculair wordt het pas echt in Vertigo. Een nieuwe map in een wolkenkrabber. Deze map is extreem smal, dus moet je echt vanuit de hoogte werken. Het is een opvallende keuze van de heren van Treyarch, maar biedt veel nieuwe mogelijkheden om creatief te spelen. De één zal zich zeer prettig voelen in deze map, de ander misschien totaal niet.

In Encore plaatst ontwikkelaar Treyarch ons op een concert in Londen. De map bevat de nodige afleiding, waar je in het begin even aan moet wennen. Heb je eenmaal een paar rondjes in de map gemaakt, dan merk je daar niet zo heel veel meer van en zul je vooral de close combat mogelijkheden van de map enorm gaan waarderen.

Mobsters opgelet!

Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat een game zombies en mobsters weet te combineren. Dat dit werkt blijkt wel uit de nieuwe zombie modus die TreyArch aan de game heeft toegevoegd. Deze nieuwe modus is Mob of the Death genaamd en plaatst je in de nieuwe map genaamd Alcatraz. Je weet wel, die Amerikaanse gevangenis waaruit ontsnappen onmogelijk zou zijn.

Mob of Death voegt letterlijk een nieuwe dimensie aan de game toe. Je begint namelijk in jouw afterlife. Inderdaad, je bent morsdood, dus je moet jezelf eerst even tot leven wekken. Al snel zal je ontdekken dat het leven na de dood niet beperkt is tot het rondzwerven om een lichaam te vinden. Er map herbergt namelijk mogelijkheden die enkel voor de doden zijn weggelegd. Mob of the Death blijkt dus echt een enorme toevoeging aan de hele game.

Je krijgt naast Mob of the Death ook nog een nieuwe Perk om mee te spelen. Deze heet Electric Cherry. Elke keer dat je jouw wapen aan het herladen bent, kun je deze optie gebruiken om zombies te elektrocuteren. Een leuke extra dus 😉

Beschikbaarheid

Uprising is nu voor 1.200 punten of €14,99 te downloaden via Xbox Live. PC en Playstation 3 volgen snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.