Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Panasonic komt met een nieuwe Lumix G camera en lens

Panasonic heeft afgelopen week een nieuwe toevoeging aan haar Lumix-lijn van systeemcamera’s aangekondigd. Het gaat om de nieuwe DMC-G6 camera. De nieuwe camera wordt tevens begeleid door de introductie van de nieuwe Lumix G Vario 14-140mm lens.

Lumix DMC-G6

De DMC-G6 is uitgerust met een 16,05 megapixel Live-MOS sensor. Panasonic heeft de camera uitgerust met haar nieuwe Venus Engine beeldprocessor. De combinatie maakt een ISO-bereik van 160-25.600 mogelijk. De camera kan 7 foto’s per seconde vastleggen.

Opvallend bij de DMC-G6, is de aanwezigheid van WiFi en NFC. De combinatie maakt het mogelijk voor smartphones en tablets om snel verbinding met het toestel te maken. Je kunt daarna jouw smartphone of tablet als zoeker gebruiken.

DMC-G6-S-top

De DMC-G6 is voorzien van een nieuwe OLED zoeker. Daarmee stapt Panasonic voor deze serie even weg van de LCD zoekers. Hierdoor gaat het energieverbruik omlag terwijl het beeld ook buiten goed zichtbaar is. Naast de zoeker bevat het toestel ook een 3 inch LCD display dat draaibaar is.

Om fotograferen bij weinig licht mogelijk te maken, bevat de autofocus een speciale mode om beter scherp te kunnen stellen. Het is ook mogelijk om face tracking en object tracking aan te zetten waardoor de camera ook bij beweging scherp blijft stellen.

Ook filmen behoort tot de mogelijkheden van de DMC-G6. De camera is in staat om 1080p beelden met 50 frames per seconde vast te leggen.

Lumix G Vario 14-140mm

De nieuwe Lumix G Vario 14-140mm is een allround lens. Het bereik is vergelijkbaar met 28-280 op een 35mm camera. De lens os voorzien van O.I.S. beeldstabilisatie.

Lumix G Vario 14-140mm

Beschikbaarheid

De nieuwe DMC-G6 ligt vanaf juni in verschillende verpakkingen in de schappen. De losse body kost €599. Voor €100 meer heb je er meteen een nieuwe 14-42mm lens bij.

2 reacties

  1. De laatste alinea is niet helemaal waar. Voor 100 euro meer krijg je de ‘nieuwe’ 14-42mm lens erbij. Voor de kit met de 14-140mm betaal je 1099 naar mijn weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.