Nieuwe coating op brillenglazen voorkomt vermoeide ogen

Werk je veel achter de computer, dan ken je het gevoel van vermoeide ogen. De mensen van Hoya Lens hebben de oorzaak onderzocht en een nieuwe coating voor brillenglazen ontwikkeld die hier iets aan moet doen.

De vermoeidheid achter beeldschermen ontstaat namelijk door blauw licht dat LCD (dis ook LED) displays uitstralen Ditzelfde blauwe licht zit ook in daglicht en zorgt ervoor dat we wakker blijven. De hoeveelheid die je via displays ontvangt is echter veel groter en wordt voor brildragers ook nog eens verstoord met als resultaat vermoeide ogen en/of slapeloosheid omdat het lichaam veel te laat begint met het aanmaken van het slaaphormoon melatonine.

Als oplossing heeft Hoya dus een nieuwe coating voor brillenglazen bedacht. Ze noemen het BlueControl. Deze extra laag op de bril neutraliseert de hoge dosis blauw licht die schermen uitstralen.

BlueControl brillenglazen zijn uiteraard te krijgen via de opticien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.