Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nederland volgt Koninginnedag vanuit huis

KPN heeft op diverse plaatsen in Nederland grote schermen geplaatst, maar toch heeft onderzoek uitgewezen dat maarliefst driekwart van de Nederlanders de inhuldiging van Willem Alexander op TV gaat kijken. Daarnaast biedt SLAM!FM een alternatieve programmering aan.

Zoals je in de onderstaande infographic kunt zien, is 50% van de Nederlanders van plan om de live uitzending van de inhuldiging te volgen. Daarnaast is 26% van plan om de samenvatting te bekijken. Bijna 70% van de Nederlanders verwacht dat de inhuldiging het meest memorabele Oranje TV-moment zal worden.

Infographic KPN

De inhuldiding wordt door alle reguliere omroepen doorgegeven. De TV-zender SLAM!FM heeft dan ook voor een alternatieve uitzending gekozen. Die zenden vanaf 17:00 uit vanaf hun oranje evenement in Alkmaar terwijl het feest vanaf 12:00 al via de radio te volgen is. Gedurende de dag zijn er optredens van Wildstylez, Quintino, Vato Gonzalez & MC Tjen, The Partysquad, Lange Frans, Sunnery James & Ryan Marciano, Kraantje Pappie, FeestDJRuud, La Fuente, Mr. Polska, Jochen Miller en Ivo en Daniel van De Avondploeg.

De uitzendingen van SLAM!FM zijn op TV te volgen via het evenementenkanaal van UPC (14) en bij Ziggo op kanaal 355. Dat kanaal is het reguliere kanaal van de zender, maar zal voor alle Ziggo abonnees toegankelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.