Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Devolo introduceert de dLAN 500 duo en de dLAN 500 duo+

Devolo, een specialist in powerline adapters, heeft de nieuwe dLAN 500 duo en dLAN 500 duo+ aangekondigd. Beide homeplugs maken gebruik van de 500 standaard waardoor een maximale dataoverdracht van 500 Mb/s via het stroomnetwerk mogelijk is.

De twee nieuwe homeplugs vallen op doordat ze voorzien zijn van twee LAN poorten. Met één adapter is het dus mogelijk om twee apparaten via het elektriciteitsnet van internet te voorzien. Iets dat met name interessant zal zijn voor desktop PC’s en oudere Blu-Ray spelers en consoles.

Het verschil tussen de dLAN 500 duo en de dLAN 500 duo+ zit hem in een netfilter dat in de homeplug aanwezig is. Normaal is het advies om de homeplug direct op het stopcontact te plaatsen. Met een netfilter krijg je ook nog acceptabele resultaten wanneer je de duo+ op een stekkerdoos steekt.

Naast dat ze op 500Mb/s kunnen werken, zijn ze ook compatible met adapters die een maximale snelheid van 200Mb/s aan kunnen. Omdat ze Homeplug compatbile zijn, mogen die ook van een ander merk zijn. Binnenkort lees je onze bevindingen over de dLAN 500 duo.

Beschikbaarheid

Een losse dLAN 500 duo kost €44,90. Een starter kit met twee adapters kost €79,90. Een starter kit met drie adapters kost je €119,90. De duo+ uitvoeringen kosten respectievelijk €54,90, €99,90 en €149,90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.