Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Alles over Facebook Home

Wellicht heb je er hier en daar al over gelezen. De lancering van Facebook Home die vannacht in Palo Alto plaatsvond. Wij hebben alle informatie verzameld en kijken ook alvast naar wat je van Facebook Home mag verwachten.

Home, de Sense van Facebook

Bijna iedere bouwer van Android smartphones onwikkelt zijn of haar eigen grafische schil om het OS. HTC noemt het Sense, Samsung noemt het TouchWiz, Sony noemt het TimeScape etc. Facebook Home is net zoiets en maakt een grote aanpassing in hoe het homescreen van Android eruit gaat zien. In dit geval zal het dus om zeer diepe integratie met jouw Facebook account gaan.

Natuurlijk is Facebook geen liefdadigheidsinstelling. Waar gaat de blauwe reus geld aan verdienen? Aan advertenties natuurlijk. Facebook heeft momenteel een miljard gebruikers die ongeveer een half uur per dag op het netwerk rondhangen. De lancering van Facebook Home is dus echt niet bedacht om nog meer gebruikers naar het netwerk te krijgen. Het draait om de advertenties.

Hoewel Facebook het niet meteen zal gaan doen, heeft Facebook al aangegeven dat ze advertenties op jouw homescreen gaan plaatsen. Daarnaast geeft het Facebook toegang tot nog meer data over jou. Welke app gebruik je? Hoelang gebruik je ze? Allemaal informatie de Facebook gewoon weer kan doorverkopen. Daarnaast kan Facebook ook via GPS bepalen waar jij uithangt en advertenties op basis van jouw actuele informatie tonen. Je merkt het al, Facebook Home is waardevol.

Toch is de gedachte van Facebook wel heel interessant. Normaal download je apps om met mensen te communiceren. Denk niet alleen aan Facebook, maar ook aan WhatsApp, Twitter etc. Je beweegt je dus ook van de ene, naar de andere app terwijl je gebruik maakt van jouw smartphone. Facebook Home is dan ook een meer alomvattende ervaring. Waar je ook bent binnen het OS van je smartphone, Facebook is er ook en je kunt alles delen en altijd op de hoogte blijven van de gebeurtenissen van jouw vrienden.

Facebook Home zal voor veel toestellen via Google Play beschikbaar worden gesteld. Jij kunt zometeen dus op jouw Galaxy S III, SIV of Note 2 gewoon Facebook Home installeren en afscheid nemen van jouw huidige TouchWiz interface. Wil je liever een toestel waar het al op staat? Dan kun je de Facebook First overwegen, een nieuwe smartphone van HTC. Facebook heeft ook aangegeven met partijen als Huawei, ZTE, Sony en Samsung te praten over de lancering van Facebook smartphones.

Facebook First Smartphone

De Facebook First is alles behalve een high-end smartphone. Deze smartphone zal dus niet direct concurreren met de Galaxy S4 van Samsung of de One van HTC.

Facebook-First

De Facebook First zal voorzien zijn van een 4.3 inch touchscreen met een resolutie van 1280×720 pixels. Onder de motorkap ligt een dual-core 1.4 GHz CPU van Qualcomm met 1GB aan RAM werkgeheugen.

Qua opslagruimte geeft Facebook First je een royale 16GB. Qua camera is de Facebook First uitgerust met een 5 megapixel aan de achterkanten 1.6 megapixel voor. Filmen in HD is mogelijk, maar exacte details ontbreken nog.

Beschikbaarheid

De Facebook First zal eerst in Amerika verkocht worden, op het netwerk van AT&T. De verwachting is dat hij ook snel naar Europa zal komen. Met abonnement gaat hij bij AT&T in ieder geval $99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.