Moet je altijd online zijn? Gaat Microsoft net als Nintendo en Sony chips van AMD in de nieuwe Xbox plaatsen? Gaat Microsoft hem komende maand al tonen? Wij zetten even alle geruchten op een rijtje.

Microsoft over op AMD?

Nintendo en AMD hebben al jaren een goede relatie. Al vanaf de GameCube is AMD (toen nog ATI) prominent aanwezig met haar chips. Ook de nieuwe Playstation 4 zal voorzien worden van een 8-core processor. Reden genoeg, zo lijkt het, voor Microsoft om in hetzelfde schuitje te stappen. Als de geruchten kloppen, neemt Microsoft dezelfde chip af als Sony.

Nu gebruikt Microsoft nog chips van IBM in de Xbox. Met het gebruik van AMD X86 chips gaat de ontwikkeling van games een stuk goedkoper worden. Het lijkt er dus op dat Microsoft dezelfde filosofie als Sony volgt. Bouw gewoon een compacte PC die optimaal is voor het spelen van games ;-).

Eindelijk Blu-Ray op de Xbox?

De processor is niet het enige waarbij Microsoft braaf lijkt te volgen. Ten tijde van de lancering van de Xbox, pronkte Sony met Blu-Ray waar Microsoft nog met DVD’s bezig was. Microsoft’s antwoord was om het HD DVD platform te steunen en al snel verscheen er een externe HD DVD speler. Helaas legde HD DVD het af tegen Blu-Ray, maar een Blu-Ray speler voor de Xbox 360 kwam er niet.

Dat Microsoft nu toch over gaat op Blu-Ray is niet alleen interessant voor het formaat van de games. Microsoft werkt er al langer aan om de Xbox het entertainment platform voor de huiskamer te maken. In Nederland zien we dit terug door de samenwerking met Pathé, waar je films kunt huren.

Verwachte specs

Microsoft krijgt dus naar verwachting een 8-core CPU van AMD. De geschatte kloksnelheid zal 1.6GHz zijn en er zal 8GB aan RAM in zitten. Dit wordt aangevuld met een 800MHz GPU, gigabit ethernet en dus een Blu-Ray drive.

Altijd online?

De verwachting is ook dat de Xbox 720 altijd online zal moeten zijn om te kunnen spelen. Heb je een dag geen internet, heb je een dag geen games. Natuurlijk is online zijn goed voor Xbox Live, maar het laat Microsoft ook toe om strikt toe te zien op piraterij. In landen waar weinig vaste internetverbindingen zijn, zal dit een groot obstakel vormen. Hier in Nederland zal dat voor het grootste deel van de gamers geen probleem vormen.

Daarnaast doet Microsoft nog iets opvallends. Games moeten voortaan op de HDD geïnstalleerd worden en je moet ze met een code activeren. Daarmee lijkt Microsoft te willen voorkomen dat games doorverkocht gaan worden.

De grote onthulling in mei?

Wanneer zouden we de nieuwe Xbox mogen verwachten? Zeer waarschijnlijk zal Microsoft deze rond dezelfde tijd als Sony willen lanceren. Of in ieder geval rond de feestdagen. Of dat alleen in de VS en andere grote markten is, moeten we nog even afwachten. De verwachting is in ieder geval dat Microsoft de Xbox tijdens een persconferentie in mei zal onthullen. 21 mei om precies te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.