Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Toshiba introduceert nieuwe compacte palmheld Full HD- camcorder: Camileo X450

Ontevreden over de kwaliteit van de video uit jouw telefoon en geen zin om een zware camcorder mee te sjouwen? Misschien heeft Toshiba de oplossing met de Camelio X450. Deze nieuwe palmheld Full HD-camcorder heeft diverse nieuwe functies aan boord, die meer mogelijkheden en een hogere beeldkwaliteit bieden bij het maken van home-video’s.

Natuurlijk heeft de camcorder beeldstabilisatie en flinke zoom mogelijkheden (23x optische zoom en de 30x elektronische zoom). Dankzij de 8 megapixel BSI-sensor is ook het filmen bij weinig licht geen probleem.

Camileo X450_03Als aanvulling op de opties ter verbetering van de algehele beeld- en videokwaliteit heeft de Camileo X450 voor enthousiaste filmmakers functies in petto waarmee het maken van creatieve video’s een fluitje van een cent wordt. Met de face-tracking-software bijvoorbeeld kan de gebruiker ervan op aan dat de mensen die hij filmt altijd scherp in beeld zijn. De meegeleverde software stelt hem in staat tijdens het filmen foto’s te maken of complete ‘time-lapse’ scènes op te nemen, identiek aan die welke hij wel eens op de televisie gezien heeft. Het royale 7,62 cm (3”) aanraakscherm is handig bij het tussen de opnames door afspelen van net gefilmde beelden. De intuïtieve on-screen menu’s maken het mogelijk de camera-instellingen snel aan te passen of de opgenomen beelden on-camera te bewerken met de geïntegreerde software.

Camileo X450_08

Voor het afspelen van films op een groot scherm of kopieer- en bewerkingsdoeleinden kan de Camileo X450, via de mini-USB- of de MiniHDMI®-interface, moeiteloos worden aangesloten op een PC of tv. De hiervoor benodigde kabels worden meegeleverd, evenals een cameratas.

Of al deze beloftes ook echt prima in de praktijk zo werken hopen we snel te ontdekken. Prijs en levertijd zijn nog onbekend. Stay tuned.

Camileo X450_04

 

Specs:

  • 8 Megapixel CMOS- beeldsensor (1/3,2”) met BSI-technologie
  • F/3,5-4,1 lens
  • 23x optische zoom, 30x geavanceerde zoom, 60x digitale zoom
  • 7,62 cm (3”) 16:9 LCD- aanraakscherm (960 x 240 pixels)
  • Elektronische beeldstabilisator, stilstaande beelden tot 16 Mpixel, videoresolutie: Full HD (1.080p, 30fps), HD (720p, 60fps), VGA (640×480, 30fps)
  • Bestandsformaten: H.264 (HD), MP4, JPEG
  • Ondersteunt SDTM-, SDHCTM- en SDXCTM- kaarten (tot 128 GB)
  • Extra functies (selectie): bewegingsdetector, gezichtsherkenning (video), glimlachdetector (foto’s), slow-motion, time-lapse, pre-record, snapshots tijdens video-opnames, on- camera videobewerking (Cut’n’Save)
  • Levensduur batterij: circa 100 minuten (bij Full HD- opnames)
  • Interfaces: MiniHDMI®, mini- USB (kabels inbegrepen)
  • Afmetingen: 52 mm x 127 mm x 52 mm
  • Gewicht: circa 252 gram (inclusief batterij)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.