Picture of Dylan Sadal
Dylan Sadal

Speaker voor onderweg van JBL

Muziek is en blijft toch altijd een belangrijke factor in het leven van de meeste mensen. Het liefste neem je je muziek mee overal naartoe. Daarom zetten veel fabrikanten de stap naar het produceren van docking-stations en draagbare speakers. Slim, want de markt ervoor wordt steeds groter. JBL doet als ervaren fabrikant opnieuw een poging.

JBL komt niet voor de eerste keer met een alternatief voor een draagbare speaker. Met bijvoorbeeld de On Stage lijn is de fabrikant al eerder succesvol geweest in deze sector.

Features and impressions

De JBL Charge is een compacte draagbare speaker in de vorm van een cilinder die naast Green - Charge (Detail View 03)een draadloze Bluetooth verbinding ook gewoon met een 3,5 millimeter audiokabel aangesloten kan worden op een breed spectrum aan geluidsbronnen. De Charge is oplaadbaar en zou volgens JBL door de grote li-ion batterij van 6000mAh indien volledig opgeladen 12 uur non-stop muziek af kunnen spelen. Tevens kun je, door gebruik te maken van de handige USB-poort aan de zijkant je telefoon of tablet opladen. Vandaar de naam Charge, die ook meteen in de productslogan terug te vinden is: ‘CHARGE your music, CHARGE your phone!’. Door de vorm kan hij zowel horizontaal als verticaal neer worden gezet. Het robuuste uiterlijk is afgewerkt met rubber voor de bescherming en geeft iets meer garantie voor een lange levensduur.

Lifestyle Image - Charge Grey

 

Audio

Naast twee full-range-luidsprekers van 4 cm doorsnede bezit de Charge ook over een ingebouwde baspoort. Dat klinkt veelbelovend en wekt enige nieuwsgierigheid op. Het gevaar van een speaker als deze is vaak dat het compacte model ten koste gaat van het geluid. Volgens JBL zou de Charge toch een verbazingwekkend grote geluidsprestatie leveren, ondanks de beperkte afmetingen van 5 cm doorsnede en 15 cm in de lengte. Vaak doet de beleving in de lage tonen bij dit soort kleine speakers ten onder, maar de baspoort in de Charge zou hier verandering in moeten brengen. Het handige aan het compacte model is dat je hem makkelijk weg kan stoppen in bijvoorbeeld de rugzak of koffer.

De JBL Charge wordt gevelerd met een neopreen draagtasje en is leverbaar in verschillende kleuren zoals grijs, blauw en groen. De Charge heeft een aantal leuke features en ziet er goed uit. Naar het geluid ben ik heel benieuwd, maar JBL kennende komt dat helemaal goed. Het is en blijft een klein model, waardoor we natuurlijk niet de geluidservaring van een 7.1 surroundset verwachten. Hij is bovendien bedoeld voor on-the-go.

Beschikbaarheid

De JBL Charge is nu beschikbaar in alle grote winkelketens en heeft een adviesprijs van 149 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.