Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Resident Evil: Retribution (3D Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Mooie special effects
  • Voortzetting van het bekende verhaal
  • Milla Jovovich

THE BAD

  • Verhaal blijft oppervlakkig

Iedere keer wanneer een videogame wordt verfilmd, ben ik nieuwsgierig naar het resultaat. In 90% van de gevallen blijkt het bittere teleurstelling, maar niet voor de Resident Evil films. De eerste verscheen in 2002 waarna nog drie films volgend. Retribution is de vijfde uit de serie die bewijst dat videogame verfilmingen best goed kunnen gaan.

Wanneer je Retribution start, start je exact op het punt waar Resident Evil: Afterlife in 2010 eindigde. In de vechtscene op de boot. Om te voorkomen dat je het gevoel krijgt naar een herhaling te kijken, zijn de beelden achterstevoren opgenomen. Slim, want dan let je toch even op ;-).

Niet al te veel later blijkt Alice (Milla Jovovich) weer door de Umbrella Corporation gevangen te zijn genomen. Ditmaal zit ze in een ondergronds fort waar simulaties van de uitbraak van het mysterieuze T-Virus worden uitgevoerd.

Hoewel Alice ditmaal door een reddingsteam uit de basis gehaald moet worden, blijkt alles al snel anders te lopen. Zeker wanneer ze haar dove dochtertje ontdekt. Ontdekt inderdaad, want dat is één van de verrassingen die de film voor je in petto heeft.

Het verhaal van Resident Evil is traditioneel oppervlakkig, maar toch blijft de film vermakelijk om te kijken. Niet alleen om de strakke pakjes, maar vooral ook om de over-the-top actie die je voor je neus krijgt. Natuurlijk is het einde ook weer zo vormgegeven dat deel 6 ongetwijfeld alweer in de pen zit ;-).

Resident Evil Retribution Unboxing

Extra’s

Dit vijfde deel van Resident Evil staat bol van de extra’s. De filmdisc bevat 2D en 3D versies van de film. Daarnaast is er een tweede disc vol documentaires over hoe de film tot stand is gekomen. Erg leuk daarbij is het filmpje met 3D bloopers. Dit is niet slechts een opsomming van versprekingen en valpartijen, maar een leuke montage van de sfeer binnen het team dat de film maakt. Een zeer waardevolle toevoeging dus.

Conclusie

Ik kan me aansluiten bij al de recensenten die de film genadeloos neersabelen, maar dat doe ik niet. Resident Evil: Retribution is wederom niet de knaller waar je misschien op hoopt, maar hij is wel wederom leuk om gewoon anderhalf uur voor te gaan zitten en een must-have als je eerdere delen hebt gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.