De reden dat je voor digitale TV een kastje van UPC nodig hebt is niet alleen vanwege de DVB-C ontvanger die je voor digitale TV nodig hebt, maar ook omdat het signaal tot nu toe gecodeerd was. UPC heeft nu aangegeven de codering voor vele kanalen op te heffen.

Alle kabelkijkers bij UPC krijgen binnenkort standaard de 29 populairste en 12 regionale zenders in SD kwaliteit aangeleverd. Daarnaast stelt UPC ook Nederland 1, 2 en 3 beschikbaar in HD.

Om de kanalen gratis te ontvangen heb je dus een TV met een DVB-C tuner nodig. Of je koopt natuurlijk een losse DVB-C tuner bij jouw TV. Deze tuners zitten momenteel in 90% van de 1.6 miljoen TV’s die jaarlijks over de toonbank schuiven. UPC schat dan ook dat 40% van de 2.8 miljoen klanten over een DVB-C-compatible TV beschikt.

Om klanten met oude TV’s en radio’s gerust te stellen, UPC blijft ook de analoge kanalen gewoon doorgeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.