Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Software van de nieuwe Samsung Galaxy S4

Nieuwere, snellere hardware is leuk. Toch is het ook Samsung duidelijk geworden dat we op een niveau zitten waar hardware niet langer onderscheidend is bij dagelijks gebruik van een smartphone. Tijdens de Galaxy S IV presentatie zien we dan ook voornamelijk nieuwe software features langskomen. Na de hardware, hebben we ook een duidelijk overzicht van de nieuwe software op de S IV voor je.

Camera: Dual Shot / Dual Recording / Dual Video Call

Samsung heeft een nieuwe manier gevonden om zowel de 13 megapixel camera aan de achterkant wan het toestel als het beeld van de 2.1 megapixel camera aan de voorkant te gebruiken. Het beeld van de voorste camera kan namelijk naadloos in het beeld van de achterste camera worden gemixt.

Samsung-Unpacked-2013-Dual-Camera

Samsung past deze nieuwe ideeën toe in het nemen van foto’s, video’s en bij het maken van videogesprekken. Het voordeel is dat iedereen voor- en achter de smartphone deel kan nemen in de opname.

Camera: Drama Shot

Drama Shot stelt je in staat om in één keer 100 foto’s achter elkaar te schieten. In de preview vormen ze een soort van klein filmpje waar je het beste plaatje uit kunt zoeken.

Camera: Sound & Shot

Sound & Shot voegt een nieuwe dimensie toe aan het fotograferen. Met deze functie wordt het mogelijk om audiofragmenten aan foto’s te koppelen om zo meer emotie aan de foto mee te geven.

Camera: Eraser

De Eraser brengt een stukje Photoshop naar de Galaxy S IV. Met deze functie is het mogelijk om ongewilde objecten uit foto’s te verwijderen. Hoe nauwkeurig dit is, lees je hier vast nog wel in een test.

Story Album

Kijken we voorbij de camera, dan heeft de nieuwe Galaxy S IV de Story Album app voor je. In deze app kun je, on the go, een fotoalbum samenstellen. Zo kun je jouw vakantiealbum samenstellen terwijl je in het vliegtuig naar huis zit. Wil je liever een geprinte versie? Dan is deze te bestellen via Blurb. Rechtstreeks vanuit de app.

Group Play: Deel muziek, games, documenten en foto’s

Group Play is één van de vele onverwachte functies in de Galaxy S IV. Via een aanraking leggen meerdere S IV toestellen met behulp van NFC een netwerk aan. Zo is het mogelijk om via alle speakers muziek te laten horen. Daarnaast kun je gezamenlijk documenten uitwisselen en zelfs games spelen. Echt een functie waar ik op zit te wachten, maar ook een functie die het belangrijk maakt dat mij vrienden een S IV in huis halen.

S Translator

We hebben ze al vaker gezien, maar nog niet zo geavanceerd. De nieuwe S Translator van Samsung zet al die processorkracht in de S IV namelijk flink aan het werk. Vanuit het Engels kan de S Translator naar 9 andere talen vertalen en weer terug. Helaas zit Nederlands er niet tussen, maar wel veel Aziatische talen. Zeker nu landen als China erg belangrijk worden voor de handel, is dit een feature waar velen veel plezier van kunnen hebben. Daarnaast is het natuurlijk ideaal voor op vakantie.

Samsung-Unpacked-2013-Vertalingen

Smart Scroll/Pauze

De Galaxy S II was al in staat om jouw ogen in de gaten te houden om te weten wanneer het scherm op standby moet. De S IV gaat nog een stap verder. Met Smart Scroll zal deze onder anderen video’s pauzeren wanneer je wegkijkt van het scherm. Niet teveel naar die half-lege zak chips staren dus ;-).

Samsung-Unpacked-2013-Smart-Scroll

Air Gesture & Air View

De nieuwe IR sensoren bij het display maken de Galaxy S IV nu ook gevoelig voor handgebaren. Wil je een telefoongesprek opnemen, kan dit bijvoorbeeld door de hand boven het scherm langs te vegen.

Samsung-Unpacked-2013-Air-View

De sensoren maken ook Air View mogelijk op de S IV. Dit is een geliefde functie op de Note toestellen waarbij je een preview van content of apps krijgt te zien wanneer de stylus boven de apps wordt gehouden. Nu kan dit ook met de vinger. Top!

S Travel en S Voice Drive

S Travel is nu voorzien van nieuwe mogelijkheden om je onderweg te helpen. Wil je een hotel, of zoek je een leuk restaurant, dan helpt S Travel je hierbij.

Samsung-Unpacked-2013-S-Voice

S Voice Drive is ook een stuk completer geworden en het lijkt erop dat dit zo werkt, dat je jouw vingers niet langer op het scherm hoeft te plaatsen.

S Health

S Health stelt je in staat om jouw lichaam te meten. Niet qua lengte, maar qua gewicht, bloeddruk, hartslag, bloedsuikerspiegel en op basis van andere factoren. Hier komt een hele serie accessoires voor. Dit maakt de Galaxy S IV een toestel dat past bij een bewuster leven.

Samsung Knox

Knox is een nieuwe B2B feature op de Galaxy S IV. Dit is ook een technologie waarvan we nu al weten dat Samsung dit breed op haar toestellen zal uitrollen. Het stelt je namelijk in staat om zakelijke en privé data gescheiden te houden. Hiermee wordt de dataveiligheid voor jouw werkgever vergroot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.