Vodafone plant grote upgrades van het 3G netwerk

Vodafone heeft vandaag grootse plannen voor haar 3G netwerk en de uitrol van 4G bekendgemaakt. De reden dat Vodafone flink in 3G gaat investeren heeft ermee te maken dat veel smartphones nog niet met het Nederlandse 4G overweg kunnen.

In de regio’s Amsterdam, Den haag, Rotterdam en Utrecht heeft Vodafone al nieuwe 3G netwerken uitgerold. In totaal zal het 4.500 antenne’s in Nederland vernieuwen om sneller 3G en 4G mogelijk te maken.

Ook zal Vodafone voor het hele netwerk overgaan op IP verbindingen. Nu vinden veel verbindingen nog analoog plaats. Dit moet tegen 2015 voorgoed verleden tijd zijn. In het onderstaande filmpje van Vodafone zijn de werkzaamheden in detail te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.