Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony komt met drie nieuwe Cybershot camera’s

Sony heeft drie nieuwe Cybershot camera’s aangekondigd. De meest opvallende is de nieuwe TX30 van Sony die waterdicht is tot 10 meter en ook de nodige vorst en schokken aan kan.

Cybershot WX300

De nieuwe WX300 is uitgerust met een 20x optische zoomlens. De nieuwe autozoom in de camera is 3.6 keer sneller dan haar voorganger en hij is op afstand te gebruiken door hem via WiFi met jouw smartphone te koppelen. Het is ook mogelijk om via de Sony PlayMemories app de gemaakte foto’s meteen naar jouw smartphone of tablet door te sturen. Op een enkele accu moeten 500 foto’s te schieten zijn.

Sony-Cybershot-WX30

Cybershot HX300

De nieuwe HX300 heeft het uiterlijk van een DSLR meegekregen en beschikt over 50x optische zoom. De Carl Zeiss Vario Sonnar T-lens voorkomt schittering en reflecties in de foto’s. Het nieuwe Optical SteadyShot moet het mogelijk maken om ook bij maximale zoom uit de hand te blijven fotograferen.

Sony-Cybershot-HX300

Cybershot TX30

De nieuwe TX30 is tot 10 meter waterdicht, maar heeft door een intern lens- en prismasysteem toch nog 5x optische zoom. De camera is ook voorzien van LED’s om donkere ruimten en macro-foto’s bij te lichten.

Sony-Cybershot-TX30

Alle modellen zijn uitgerust met een nieuwe Sony Exmor-R CMOS beeldsensor met ondersteuning voor Triluminos Colour. Deze techniek zorgt voor betere kleurweergave op Triluminos displays.

Beschikbaarheid

De HX300 ligt in april in de winkel voor €500. De WX300 ligt in mei in de winkel voor €330 en de TX30 verschijnt in april voor €350.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.