Logo GadgetGear.nl
Picture of Desiree Bos
Desiree Bos

Review: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch (PS3)

Desiree Bos beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed sound design
  • Mooie wereld
  • Verhaal dat je meesleept in het avontuur van Oliver

THE BAD

  • Weinig save punten
  • Soms iets te veel gevechten

Level 5 de maker van o.a. de games Dark Cloud, Dragon Quest, Professor Layton and the Curious Village en de animaties van Studio Ghibli o.a. bekent van de film Spirited Away, heeft weer een nieuwe game uitbebracht! Genaamd: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch! Het gaat over de dertien jarige Oliver. Oliver raakt zijn moeder op een mysterieuze wijze kwijt. Als hij die avond zit te huilen op zijn kamer en zijn tranen vallen op zijn knuffel, komt de knuffel tot leven en daar is Mister Drippy!

Dit grappige wezentje heeft een unieke woordformulering, waardoor het verhaal steeds leuker wordt. De game begint al met een intro van ongeveer 45 minuten. Dit is zeker een van de leukste en meesleepde intro’s die wij ooit hebben gezien en zeker niet te lang.            Hierbij wordt Mister Drippy aan Oliver geïntroduceerd, en gaat hij naar de wereld van Mister Drippy om op zoek te gaan naar zijn moeder.

Mister Drippy Geschaald

Naast Mister Drippy zitten er nog meer wezentjes in die je helpen met vechten. Deze wezens heten Familiairs, deze kun je trainen. Hiermee komt ook het RPG gedeelte in de game voor. Hoe meer je vecht hoe hoger je level wordt en des te sterker je wordt. Het is heel belangrijk om dit veel te doen, want bij sommige grotere bazen heb je een bepaald level echt nodig.

Het eerste hoofdstuk bestaat uit de inleinding en hoe de turn based gevechten in elkaar zit. Hier ben je al gauw een korte tien uur mee bezig. Daarna begint het verhaal nog interessanter te worden met veel nieuwe personages die je helpen je moeder te vinden in deze andere wereld. Verder in de game zitten er puzzels die op redelijk ingewikkelde wijze moeten worden opgelost. Hierin zie je duidelijk dat de game beïnvloed is door de game Professor Layton

Gameplay. geschaald

Conclusie

Ondanks het verhaal heeft de game als min punt dat je soms iets te veel moet vechten en daardoor kan het in herhaling vallen. Daarnaast in sommige gebieden kan je niet saven, dat kan erg vervelend zijn want elk procentje hoger in een level is extra kracht. De game kan dus in herhaling vallen, maar door het boeiende verhaal speel je snel door de herhaling heen. Daarnaast is de animatie erg mooi, vloeiend, scherp en veel gebruik van kleur. De animatie is cel shading en 3D. Ook is de surround plaatsing in de game erg goed. Alle speakers en de subwoofer worden goed gebruikt. De voice-overs zijn na genoeg perfect, zowel in het Japans en in het Engels. Bij de Japanse gesproken optie zit Engelse ondertiteling. Deze game is aan te raden alleen al voor het karakter Mister Drippy, zijn voice-over al helemaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.