Review: Kobo Glo eReader

Toen Kobo mij september vorig jaar de Glo liet zien, deed Kobo mij een belofte. Het zou niet alleen één van de weinige eReaders zijn met een verlicht display, maar het zou ook het beste e-paper display zijn dat ik in tijden in handen zou hebben gehad…

Unboxing

De doos van de Kobo Glo bevat weinig verassingen. Een laadkabeltje via USB en een kleine handleiding. That’s it, that’s fine.

Kobo Glo Unboxing

Design

Qua design wijkt de Glo weinig af van wat we van de Canadezen gewend zijn. Een rubber-achtig plastic behuizing met op de achterkant een ruitjespatroon gegraveerd. Nee, gelukkig niet de kussentjes die op de vorige eReader zaten. Dat voelde prima, maar was niet heel mannelijk ;-).

Kobo Glo Front

Wat ditmaal opvalt is dat de vorige tester zeer waarschijnlijk hele vette vingers heeft. Onderaan het scherm en vooral ook op de achterkant stikt het van de vette vingerafdrukken die door het materiaal lastig weg te poetsen zijn. Chips eten en een boek lezen werkt dus niet echt ;-).

Kobo Glo Back

Wat wel echt een verandering is ten opzichte van eerdere Kobo’s, is de afwezigheid van knoppen aan de displaykant van het apparaat. Alle bediening loopt echt via het display. Prima idee.

Display

Helaas heb ik in de testperiode geen andere echte eReaders beschikbaar gehad, maar ik denk dat ik Kobo toch gelijk moet geven als het gaat om de kwaliteit van het Display. De letters zijn echt mega scherp. Nu heb ik doorgaans niet te klagen over de resolutie van eReaders, maar dit is echt wel heel netjes.

Kobo Glo Top

Ook de verlichting presteert boven verwachting. De LED’s in de rand van het display zijn goed geplaatst waardoor je geen lichte en donkere vlekken ziet. Het blauwige licht is in het donker zeer prettig. Het licht zet je overigens aan het een knopje naast de power knop.

Technisch

Qua techniek doet de Glo niet onder voor de low-end smartphones. Zo heeft de Glo een 1Ghz CPU meegekregen en krijg je 2GB aan opslagruimte. De hoeveelheid opslagruimte is via Micro-SD uit te bereiden met nog eens 32GB. Meer ruimte voor eBooks dan je ooit in je leven kunt lezen dus ;-).

Kobo Glo MicroSD

Boeken op de Glo zetten kan natuurlijk via de USB kabel en jouw computer, maar de Glo is ook voorzien van WiFi. Je kunt de boeken dus rechtstreeks uit de boekenwinkel van Kobo plukken. Ook het updaten van firmware kan gewoon via WiFi. Wel zo gemakkelijk.

Leesgemak

Waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk leesgemak. Het is leuk om te zien dan de Glo is voorgeïnstalleerd met verschillende lettertypen. Hieronder zit ook een speciaal lettertype voor dyslectici. Daarnaast is het mogelijk om het formaat en de dikte van de letters aan te passen.

De Glo is ook een stuk socialer dan ik in eerste instantie had verwacht. Het was al mogelijk om delen van teksten te markeren en notities te maken, maar delen op Facebook kan ook. Snap je een woord niet, dan bevat de reader ook het Nederlands woordenboek van Van Dale. Vertalen van en naar het Nederlands lukt nog even niet.

Conclusie

Het is jammer dat de behuizing van de Glo erg gevoelig blijkt voor vette vingers, maar hij voelt prima aan. Het gebruik van een nieuw scherm met een hogere resolutie en verlichting maken de Kobo Glo een eReader voor ieder moment en iedere plek. WiFi geeft je bovendien de vrijheid om overal waar je een open netwerk hebt, nieuwe boeken te downloaden. De Glo is de nieuwe basis.

Kobo Glo Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi scherp display
  • Goede verlichting
  • Reageert lekker snel
  • Ondersteuning voor WiFi

THE BAD

  • Behuizing is gevoelig voor vette vingers
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram