Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Dead Space 3 met 4 sterren.

The Good
  • Creatief nieuw wapensysteem
  • Leuke co-op mogelijkheden
  • Prachtige omgevingen
  • Goede sfeer
The Bad
  • Gevechten niet altijd even uitdagend


Net als in de eerdere delen van Dead Space, speel je wederom de rol van Isaac Clark in zijn strijd tegen zijn grote nachtmerrie, de Necromorph. Om de spanning verder op te voeren, ga je in Dead Space 3 naar de plek waar de ellende allemaal is begonnen.

Maar eerst, wie zijn die Necromorph? Dit zijn wezens die we hier op aarde zombies zouden noemen… maar dan in de ruimte. Waar je bij de aardse zombies er vaak genoeg aan hebt om alleen de koppen eraf te schieten, is bij de Necromorph soms wat meer nodig. Denk… het verwijderen van ongeveer alles dat uit de romp uitsteekt….

In dit derde deel loop je ook aan tegen de kerk, de Unitology kerk. Aanhangers van deze kerk geloven dat de Necromorph de volgende stap zijn in de evolutie van het menselijk ras. De aanhangers zullen dan ook alles doen om jou tegen te werken. Gelukkig blijken de aanhangers van deze kerk echte sukkels als het om wapens gaat. Hoewel dit de eerste keer in de serie is dat er met wapens op je wordt geschoten, zijn de tegenstanders er niet heel handig mee. De echte uitdaging blijft bij de Necromorph liggen.

In dit derde deel lijken de Necromorph sterker dan voorheen. Hoewel het niet altijd even verrassend is wanneer een Necromorph je bestormd, heb je nauwelijks tijd om echt te schieten. Hierdoor zijn de gevechten met de Necromorph veelal van veel te dichtbij waardoor de gevechten onderling weinig variatie bieden.

Ondanks dat de gevechten niet altijd even sterk zijn, is de sfeer in de game dit wel. Van de verlaten vrachtschepen waar je in het begin speelt tot de verkenning van gebouwen, alles ademt de spanning die we van Dead Space kennen.

Weapon Crafting System

Nieuw in Dead Space 3 is de mogelijkheid om zelf wapens te vervaardigen. Dit in tegenstelling tot voorgaande delen waar je ze eigenlijk kant en klaar in shops moest kopen. Door dit nieuwe systeem krijg je de volledige vrijheid om jouw eigen favoriete wapen in elkaar te klussen. Een prachtig stukje innovatie voor de serie, maar door de vele body-to-body gevechten haal je hier niet altijd het maximale plezier uit.

Co-op

Nieuw voor Dead-Space 3 is Co-op play. Met andere woorden, andere spelers kunnen op ieder moment in het verhaal met je meespelen om zo de strijd een stuk gemakkelijker te maken. Hoewel je zelf dan in de rol van Isaac blijft, neemt de tweede speler de rol van John Carver over. Wanneer de rol van Carver niet wordt opgevuld door een andere speler, duikt hij te pas en te onpas op in het verhaal.

Conclusie

Dead Space 3 brengt een aantal belangrijke innovaties naar de serie. Met name het zelf bouwen van wapens geeft heel veel creatieve mogelijkheden. Daarnaast weet Dead Space 3 ons te verwennen met de fantastische omgevingen waarin we het gevecht aan gaan. Jammer alleen dat de gevechten zelf lang niet altijd even spannend zijn.

Dead Space 3 is nu verkrijgbaar voor PC, Xbox 360 en Playstation 3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.