Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Review: Bones Seizoen 7 (DVD)

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Een gewaagde refresh van de serie
  • Leuke extra's

THE BAD

  • De nieuwe Bones is wel even wennen

Wie Bones al langer volgt, weet dat het zesde seizoen met een bijzondere onthulling eindigde. Dr. Temperance ‘Bones’ Brennan bleek namelijk zwanger van geheim agent Seeley Booth. Dit terwijl de twee in eerdere seizoenen enkel aan het flirten waren. De zwangerschap en de geboorte van de kleine zijn dan ook de rode draad in dit zevende seizoen van de serie.

In de verschillende afleveringen maken we de geboorte van de kleine Christine mee en zien we hoe beide ouders samen gaan wonen. Ook hier komen de verschillende persoonlijkheden van vader en moeder goed tot uiting. Vader wilt het kind verwennen en moeders doet het liever rustig aan. Voor iedereen die de serie al langer volgt, is het duidelijk dat de veranderingen in het leven van deze twee, grote invloed hebben op de komende seizoenen van deze show. Ik kan me niet voorstellen dat die nog aan zullen voelen als de eerdere seizoenen deden.

Net als eerdere seizoenen, blijven de afleveringen verhalend op zich. Heb je er een paar gemist, maakt niet uit. Je komt er wel in. De enige aflevering die afwijkt van de rest is Bones of Contention. Hierin spelen de karakters uit de serie hele andere rollen. Voor de echte fan een must om te zien, voor anderen gewoon een vreemde eend in de bijt ;-).

Extra’s

Bones Seizoen 7 bevat de nodige extra’s op de DVD (en de Blu-Ray). Hoewel de eerste disc zich voornamelijk beperkt tot deleted scenes, komen we later echte juweeltjes tegen. Daarvan is de gag-reel voor mij de leukste. Natuurlijk zit deze vol versprekingen en scheldpartijen, maar ook met andere grappige momenten tijdens het schieten van de serie. Daarnaast is ook de nodige ‘making off’ materialen te vinden waarmee de echte fan zich nog verder in de serie kan verdiepen.

Conclusie

Hoewel de afleveringen van Bones altijd wel goed zijn, is seizoen wel heel zoetsappig. Ook de plotselinge zwangerschap zonder dat de twee leken te daten kwam bij mij een beetje vreemd binnen. Ondanks dat het seizoen de band tussen Bones en haar Booth compleet overhoop gooit, voel ik een interessante refresh van de hele serie. In seizoen 8 moet blijken of de schrijvers van de serie hier een goede zet mee hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.