Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

MWC: Sony lanceert de waterdichte Xperia Tablet Z

Sony heeft in Barcelona haar nieuwe Xperia Tablet Z gelanceerd. Deze nieuwe tablet is volgens Sony de lichtste en slankste tablet die met LTE netwerken overweg kan. De tablet is namelijk 6,9mm dik en weegt 495 gram.

De Xperia Tablet Z heeft een 10.1 (1920×1200 pixels) inch display meegekregen en is qua design helemaal op de high-end Xperia Z afgestemd. Met andere woorden, ook deze tablet is waterdicht en stofbestendig (IP55, IP57). Een primeur in deze categorie.

De tablet heeft ook een 8 megapixel camera aan boord met een Exmor R beeldprocessor erachter. Aan de voorkant krijg je een 2 megapixel camera voor videochats. Qua geluid heeft Sony de tablet uitgerust met S-Force Front Surround Sound. Door speciale klankkamers in de dunne tablet moet het geluid enorm goed zijn.

De tablet is ook voorzien van NFC ondersteuning zodat deze gemakkelijk met andere apparatuur te koppelen is. Sony lanceert op dit moment het ene na het andere NFC apparaat waardoor gebruikers die thuis veel Sony apparatuur hebben staan, de tablet moeiteloos kunnen integreren.

Sony Xperia Z Family

Specs

De Xperia Tablet Z draait op Android 4.1 (Jelly Bean), maar is al door Sony aangekondigd als één van de eerste apparaten dat ook van Android 4.2 voorzien zal worden.
Verder vinden we onder de motorkan een asynchrone quad-core CPU op 1.5GHz met 2GB aan RAM werkgeheugen.

Beschikbaarheid

De Xperia Tablet Z ligt in het tweede kwartaal in de winkel. Je kunt dan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering en een versie met alleen WiFi of ook met LTE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.